szon-sportoldal

2012.04.16. 10:38

Nem akarnak eltűnni a térképről

Kiss Ervint a két esztendő után visszatérő Kósa József váltotta a nyírcsaholyi kispadon.<strong>

Kiss Ervint a két esztendő után visszatérő Kósa József váltotta a nyírcsaholyi kispadon.Noha Kiss Ervinről megtette kötelességét, sőt, senki nem vitatja érdemeit, mindazonáltal tény: a Nyírcsaholy – finoman szólva – sem muzsikál túl fényesen. A megyei első osztályú futballcsapat tizennegyedik a tabellán, és bár a téli felkészülés mindennek volt nevezhető, csak optimálisnak nem, az elöljárók szerint valamit tenni kellett.

Mármint a feltámadás érdekében. Emígyen a játékos-edzőként ténykedő Kiss Ervin a jövőben más feladatot lát el, a vasárnapi, 3–1-re elbukott rakamazi fellépésen  ismét Kósa József vezényelte a szatmári legénységet. Az a szakember, aki alig több, mint két esztendeje már betöltötte a tisztséget, anno szívinfarktus miatt vonult a háttérbe – és pihenőre.

– Szeretnénk megköszönni Kiss Ervin eddigi munkáját, meggyőződésünk, ha ő nincs az elmúlt másfél évben, akkor már csak múlt időben beszélhetnénk a csaholyi futballról – szögezte le Bákonyi György vezetőségi tag. – Fontos megjegyezni, nem váltunk meg tőle, marad az egyesület kötelékében. Sajnos, rosszul indult számunkra a tavaszi szezon, zsinórban öt vereséget szenvedtünk, ettől függetlenül célunk változatlanul a bentmaradás kiharcolása. Ennek érdekében új impulzust szeretnénk adni a csapatnak, ezért döntöttünk az edzőváltás mellett. Azért esett Kósa Józsefre a választásunk, mert kötődik a csapathoz, ismeri a játékosokat, a helyi viszonyokat, nem kell senkinek bemutatni, elvégre megannyi siker részese volt korábban. Továbbra sem a könnyebb, hanem a nehezebb utat járjuk, vagyis a nyírcsaholyi fiatalokra építünk.

Bákonyi György egy cseppet sem mellékes körülményre is kitért.

– A csapat anyagi háttere a két fő támogatónk jóvoltából biztosított. A csaholyi származású Tengyel Istvánnak hálával tartozunk, amiért a kilencvenes évektől megteremti a megfelelő hátteret, akárcsak a polgármesteri hivatal, amely a szűkös gazdasági helyzet dacára is áldoz a sportra. Azért küzdünk, hogy ne tűnjünk el a megye futballtérképéről, mint annyi más a csapat a környéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!