szon-sportoldal

2012.04.04. 12:27

Nem biztattak verekedésre!

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a 27. percben, verekedés miatt félbeszakadt a Szatmárcseke–Tyukod megyei másodosztályú ifjúsági futballmeccs. A történtekről Kosztyu György, a vendégek trénere adott hírt, amire a hazaiak ezúttal reagáltak. Dióhéjban annyit: két tyukodi játékos súlyos sérülést szenvedett, az ügyben rendőrségi feljelentés történt.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a 27. percben, verekedés miatt félbeszakadt a Szatmárcseke–Tyukod megyei másodosztályú ifjúsági futballmeccs. A történtekről Kosztyu György, a vendégek trénere adott hírt, amire a hazaiak ezúttal reagáltak. Dióhéjban annyit: két tyukodi játékos súlyos sérülést szenvedett, az ügyben rendőrségi feljelentés történt.– Először is, mielőbbi gyógyulást kívánunk a két tyukodi fiúknak, ugyanakkor az edző által elmondottakkal  sok mindenben nem értek egyet – kér és kapott szót Kelemen József, a szatmárcsekei felnőttcsapat edzője. –  A község nevében kikérem magunknak a barbár viselkedésre utaló nyilatkozatot, mivel nem úgy küldjük fel a pályára a srácokat, hogy öljék meg egymást! Máshol is előfordult már hasonló, tudnék példát mondani rá, az elmúlt héten, ugyanebben a csoportban volt hasonló incidens. No de minket más nem érdekel...

„Ez mind hazugság”!

– Foglalkozzunk a mi dolgunkkal! – folytatta csekei szakvezető. –  Nagyon sajnálom Kosztyu úr azon kijelentetést, miszerint a rendezők és a közönség arra buzdította volna a fiúkat, hogy rúgjátok, vágjátok az ellenfelet. Ez mind hazugság! Igaz, én bent voltam az öltözőben, de nem töltöttem bent két-három percnél többet, már kiabálták: „Ütik egymást”. Egészen pontosan nem tudtam, mi váltotta ki a konfliktust, mert nem láttam az esetet, de többen azt állították: a vendégjátékos kezdeményezte. Fontosnak tartom kihangsúlyozni, a csapat elhatárolódik attól a fajta  viselkedéstől,  amit a két játékosunk művel.

–  Sajnos, a spori sem állt a helyzet magaslatán, nem tudta, mit tegyen... Igaz, tőlünk kettő, a tyukodiak közül egyet kiállított. Mivel a pályán a rendért a játékvezető a felelős, így a rendezőknek akkor kell beavatkozni, ha a játékvezető kéri segítséget.  Ez nem történt. Kosztyu úr szaladt be a pályára, utána mi is követtük a rendezőkkel, mégpedig éppen a botrány megakadályozása miatt. Percek alatt történt minden. A vendégjátékosok levonultak az öltözőbe, majd Kosztyu úr megfenyegette a játékvezetőt: „Ha nem úgy írod be, többet nem fogsz vezetni!” Aztán közölte, hogy nem hajlandó tovább folytatni a mérkőzést. Levonuláskor senki nem bántalmazta őket, a rend helyre állt, nyugodtan be lehetett volna fejezni a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!