szon-sportoldal

2012.04.28. 11:54

Vasárnapi futással startol a négypróbások sorozata

A három szerencsés teljesítő ott lehet majd a londoni olimpián.

A három szerencsés teljesítő ott lehet majd a londoni olimpián.Idén vasárnap, április 29-én ismét rajtol a 4 próba Londonért! nagyszabású tömegsport akció. Aki a tavalyi próbákon nem vett részt, annak sem kell elkeseredni, hiszen idén ismét megrendezik mind a 4 próbát, s aki hármat szintidőre teljesít, annak a neve bekerül abba a kalapba, amelyből az akció zárásaként, július 8-án 4 nevet húznak ki.

A szervező Bujtosi Szabadidő Csarnok munkatársai idén még több próbázót várnak. Az első próba a futás lesz április 29-én a városi stadionból, a 14 éven aluliak és a 60 éven felüliek 5 km-t futnak, a szintidő 1 óra, a felnőttek 10 km-t, ott a szintidő 1 óra 30 perc.

Május 20-án, a Nyíregyházi Városnapok keretében startol a második próba, a kerékpár. A Hotel Pagony parkolójából indul a mezőny, a juniorok és szeniorok 14 kilométert teljesítenek, szintidő 1 óra, a felnőttek távja 28 km, szintidő 2 óra.

Júniusban evezés

A június 17-ei evezésnél egységesen 32 kilométert kell evezni 7 óra alatt, Ibrányból Rakamazig kell lapátolni. A július 1-jei záró próba, az úszás a sóstói hidegstrandon lesz megrendezve, a juniorok és szeniorok 500 métert úsznak, szintidő 30 perc, a felnőttek távja 1000 méter, szintidő 45 perc. Jelentkezni továbbra is a www.4proba.hu honlapon lehet, a nyíregyházi általános és középiskolások jelentős kedvezménnyel vehetnek részt a viadalon. Július 8-án, a megyeszékhelyen Olimpiai Napot szervez a Bujtosi Szabadidő Csarnok, 17 órakor városi futás lesz a Sóstóról a Kossuth térre, ahová a városlakók mellett a Nyíregyházán és a megyében született egykori olimpikonokat is meghívják, utána lesz az olimpiai jegyek sorsolása, majd olimpiai utcabál zárja a sokak által várva várt rendezvényt.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!