szon-sportoldal

2012.05.21. 08:36

Fazekas: ez király volt!

Az elmúlt évek tiszavasvári gólfelelőse ismét villantott és hajmeresztő pillanatokra is emlékszik.

Az elmúlt évek tiszavasvári gólfelelőse ismét villantott és hajmeresztő pillanatokra is emlékszik.Ritkán szól, de akkor nagyot. Noha Fazekas Viktor az elmúlt években ipari mennyiségben termelte a gólokat, az aktuális szezonban csendesebbre vette a figurát. Köztünk legyen szólva, a szombatig „gyártott” kilenc találatért megannyi futballista a fél életét odaadná, ráadásul ő már letett valamit az asztalra. A Tiszavasvári játékosát nem egyszer és nem kétszer koronázták királlyá saját műfajában – harmincöt esztendősen újfent villantott: a Nagyhalásszal szembeni megyei első osztályú összecsapáson négyszer köszönt be.

– Régen, nagyon régen fordult elő velem ilyen – merengett Fazekas Viktor, miközben nem leplezte kirobbanó kedvét a 6–0-ás győzelem után. –  Öt éve, a Záhony ellen 6–3-ra megnyert meccsen történt velem hasonló, akkor és most is összejött csaknem minden. Akadt még két helyzetem, persze nem vagyok szomorú, bár kimaradtak, hál istennek nem ezen múlt. Azt azért töredelmesen be kell vallani,  a Halászból hiányzott néhány maghatározó ember, ami szintén a kezünkre játszott. Otthon egyébként is jók vagyunk, kár, hogy idegenben nem megy ennyire... Természetesen a társaknak jár a köszönet, nagyon jó labdákat kaptam, próbáltam élni a lehetőséggel. Tudom, ebben a szezonban többször is a kapuba találhattam volna, elhihetik, nálam jobban senki nem akarta, hogy így legyen, nincs is különösebb okom a melldöngetésre. Hozzáteszem, talán hülyén hangzik: háromszor voltam gólkirály a megye egyben, egyszer a megye kettőben, és akkor sem voltam maradéktalanul elégedett, mert nekem idényenként rendre kétszer annyi helyzetem volt, mint amennyi gólt szereztem.

Sokkal több volt a csapatban

Ugyancsak izgalmas téma a Tiszavasvári bajnoki produkciója. A Fecsku-legénység jelenleg a harmadik pozícióban tanyázik, hét pont hátrányt halmozott fel a a tabella tetején feszítő Nagyszekeres mögött, és ennek eltűntetése négy körrel a befejezés előtt „húzós” feladatnak látszik. A támadó szerint nem feltétlenül kellett volna így alakulnia...

– Sokkal több volt a csapatban ebben a szezonban – szögezte le Fazekas Viktor. – Pedig jó együttes a miénk, éppen ezért bosszantó, hogy nem tartunk előrébb. Őrület, mennyire rapszodikusan szerepeltünk. Képesek vagyunk a legjobbakat akár idegenben is legyőzni, de becsúsznak olyan bakik, aminek következtében a kiugró eredményt nem tudjuk megvalósítani. Most is akadtak hajmeresztő pillanataink: az Újfehértó, a Nagykálló, vagy említhetném a Fehérgyarmat elleni mérkőzést, amelyeken nagyon fontos pontokat buktunk el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!