szon-sportoldal

2012.05.05. 17:16

Közös HAJRÁ Londonba Kisvárdáról

Kisvárda – Az összegyűjtött, aláírt szalagokat ünnepélyes keretek között a júniusi "eskütétel és csapatgyűlés" ceremónián adja át a Coop, az Olimpiai Csapatnak. A jókívánságokat tartalmazó, remélhetőleg több mint tíz kilométernyi aláírt szalagokkal a sportolók minden nap találkozhatnak majd az Olimpiai faluban, és ez által is érezhetik a hazai szurkolók buzdítását és szeretetét.

Kisvárda – Az összegyűjtött, aláírt szalagokat ünnepélyes keretek között a júniusi "eskütétel és csapatgyűlés" ceremónián adja át a Coop, az Olimpiai Csapatnak. A jókívánságokat tartalmazó, remélhetőleg több mint tíz kilométernyi aláírt szalagokkal a sportolók minden nap találkozhatnak majd az Olimpiai faluban, és ez által is érezhetik a hazai szurkolók buzdítását és szeretetét.

Már pénteken délelőtt nagy volt a nyüzsgés Felső–Szabolcs központjának, Kisvárdának a főterén. A Polgármesteri Hivatal, a Béres Park és a Szabolcs Áruház előtti útszakaszon, épültek a délutáni programhoz a szükséges sátrak, az ugráló vár, s a színpad. A Coop harmadik alkalommal indította útjára "a küldjünk egy közös hajrát" olimpiai szurkolói mozgalmat. A mozgalom keretében a vásárlók üzenhetnek a magyar olimpikonoknak. 18 kiemelt vidéki helyszínen külön programokat is szervez az üzletlánc.

Kisvárdai Coop Olimpia–változatos programokkal

A rendezvénysorozat keretében, Szolnok és Debrecen után Kisvárda adott helyszínt május 4–én délután, a Coop Olimpiai Roadshowjának, lehetőséget biztosítva a megjelenteknek az olimpikonokkal való személyes találkozóra. A rendezvényen Farkas Ágnes, olimpiai ezüstérmes kézilabdázó, valamint Tóth Harsányi Borbála, olimpiai bronzérmes kézilabdázó vett részt, a szalag aláírás gyűjtő buzdításban. A vendéglátó házigazda Pekó László a Nyirzem Nyírség–Zemplén Coop Kereskedelmi Zrt. elnök–vezérigazgatója társaságában volt, Vinnai Győző, országgyűlési képviselő, Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere, Seszták Miklós országgyűlési képviselő. A hivatalos megnyitás előtt, a sátrakban már zajlott az élet, volt arc és testfestés, rajzolás, aszfaltrajzolás, ugráló vár és sorolni lehetne a különböző szórakoztatási lehetőségek igénybevételét. Az olimpikonok és a vendégek együtt mentek a színpadra, ahol minden résztvevő mondott néhány köszöntő mondatot. Mindannyian kiemelték a sport a küzdeni tudás fontosságát, az elszántság, az akaraterő szerepét, hogy megélhessék a sport közösségépítő erejét. Farkas Ágnes külön szólt kisvárdai élményeiről, arról, hogy amikor a városnak NB–I–es kézilabda csapata volt többször játszott a város remek tornacsarnokában.

Aláírások–koncert

A résztvevők együtt vonultak le az ünnepélyes szalag aláírásra, mellyel hivatalosan is kezdetét vette megyénkben, az aláírás gyűjtés. A Nyirzem Zrt. támogatásával működő, Mistral mazsorettek nagysikerű bemutatóját követően a kamion mozgószínpadát az V. Megasztár győztes Tolvai Renáta és döntőse Kállay–Saunders András duópáros foglalta el. A Megasztárosok koncertjét lelkes ovációval fogadta a mintegy fél ezres közönség, míg közben az olimpikonok dedikáltak, s sorok álltak a szalag aláírására várva.

Pekó László így összegezte a nap rendezvényét:– Az ország minden megyéjében tartanak ilyen jellegű kiemelt rendezvényt. Mint kisvárdai lokálpatrióta, s mint a Kisvárdai székhelyű cég vezetője fontosnak tartottam, az országos döntések résztvevőjeként, hogy Kisvárda legyen a helyszíne a megyei nyitó rendezvénynek. Természetes lehetőséget biztosítva, hogy az itt lakók személyesen találkozhassanak olimpikonokkal. A szalag aláírásától pedig azt remélem, hogy míg négy évvel ezelőtt ez az aláírt szalag hossza 12 kilométer volt, most sokkal több lesz. Hirdetve az olimpián résztvevőknek az ország lakosságának szeretetét, buzdítását, ha a londoni olimpián meglátják a szalagözönt. Nekünk, mint a tisztán magyar tulajdonú Coop üzletláncnak, mely 1996 óta arany fokozatú főtámogatója a Magyar Olimpiai Csapatnak, s kiemelt szponzora, a hazai kézilabda és vízilabda–válogatottnak. Ez a mai rendezvényünk is közösen született meg a NOB–bal.

-Vincze Péter-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!