szon-sportoldal

2012.06.25. 11:01

A futball miatt nem rúgnak fel mindent

A fényeslitkeiek szerint egy felelőtlenül bevállalt döntéssel szétzúznánk az eredményesen teljesítő  közösséget.

A fényeslitkeiek szerint egy felelőtlenül bevállalt döntéssel szétzúznánk az eredményesen teljesítő  közösséget.Köszönik szépen, de nem kérnek belőle. A megyei másodosztály Selyember-csoport friss bajnoka, a fényeslitkei futballegylet nem vág bele egy bizonytalan kimenetellel kecsegtető kalandba – magyarán nem él a feljutás kiharcolásával kínálkozó eséllyel. Az elöljárók megfontolták cselekedtek, kikérve azok véleményét, akik bőrüket viszik a vásárra.

– A helyzet következő: a megye egyes szerepléshez igen sok minden szükséges – merült a részletekbe Bakó Sándor, egyesületi elnök.

–  Egyfelől U13-ás és U16-os csapatot kell kiállítani, melyekhez megfelelő szakember szükséges, a gyerekek utaztatásáról nem is beszélve. Másrészt a magasabb osztályú indulás nagyobb távolságokat feltételez,  a versenyeztetésnek oly mértékben megnőnek a költségei, hogy azt támogatók nélkül finanszírozni nem tudjuk. Elsősorban ez a magyarázat, másodsorban játékosaink zöme harmincöt év fölötti, akiknek komoly szerepe volt a bajnoki cím kivívásában, ennél fogva nem akarunk tőlünk megválni, viszont az első osztályú futball komoly fizikai megterheléssel jár. Az edzéslátogatottságra kihat a munkahely elfoglaltság, márpedig szerencsére csaknem mindenki dolgozik. A mai világban senkitől nem lehet elvárni, hogy a labdarúgásért a munkahelyet, rosszabb esetben a családi köteléket felrúgja.

Nem élnek az alkalommal

Bakó Sándor természetesen a főszereplőket, azaz a szakmai vezetést, illetve a futballistákat méltatta. Éppen utóbbiak összetartó erejére alapozzák a jövőt – továbbra is a megyei másodosztályban.

– Hozzátenném, csapatunk három évvel ezelőtt még a megye háromban lépett pályára, hála Nagy Zoltán edzőnek, illetve a játékosoknak kevés változtatással érte el ezt a ragyogó eredményt. A közösséget zúznánk szét egy felelőtlenül bevállalt döntéssel, így a fiúkkal közösen úgy határoztunk, nem élünk alkalommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!