szon-sportoldal

2012.06.28. 08:58

Csonka Gáboron állt „bosszút” a horvát

<span style="font-size: small;">Fucsovics Márton eddigi karrierje legjobb helyezését birtokolj a tenisz világranglistán.

Fucsovics Márton eddigi karrierje legjobb helyezését birtokolj a tenisz világranglistán.Már az is bravúrszámba ment, hogy Csonka Gábor három mérkőzést megnyerve felkerült a főtáblára Nagyszebenben, a 15 ezer dollár összdíjazású ITF-future-versenyen. A romániai salakpályás viadalon a legjobb 16 közé jutásért világranglista-pontért lépett pályára a rangsorban 1344. helyen álló nyíregyházi teniszező, de a verseny harmadik kiemeltje, a horvát Nikola Mektic (295., őt győzte le Fucsovics Márton a hollandiai ATP-viadal selejtezőjében a főtáblára jutásért) ellen nem tudta áthidalni a több mint ezer helyezésnyi különbséget.

Ha már szóba került Fucsovics Márton, akkor jegyezzük meg, hogy a 20 éves játékos hollandiai remeklésének köszönhetően 43 helyezést javított világranglista-pozícióján, és a legfrissebb rangsor szerint az 512. helyen áll. Ez felnőtt karrierje eddigi legjobb ATP-pozíciója.

ITF-future-verseny

Nagyszeben (Románia), 15 ezer dollár, salak, férfi egyes

Selejtező. 1. forduló: Csonka G. (2. kiemelt)–Bodiut (román) 3:6, 6:2, 6:2. 2. forduló: Csonka G.–Apostu (román) 6:1, 6:4. 3. forduló: Csonka G.–Tatomir (román) 6:0, 7:5 – Csonka Gábor a főtáblára jutott.

Főtábla. 1. forduló: Mektic (horvát, 3.)–Csonka G. 6:2, 6:1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!