szon-sportoldal

2012.06.11. 11:49

Újabb 13 településen folytatódik a Családi Foci Program

Budapest, 2012. június 11., hétfő (MTI) - Idén újabb 13 településen – 11 egyesületnél és két önkormányzatnál – folytatódik az E.ON két éve indult Családi Foci Programja.

Budapest, 2012. június 11., hétfő (MTI) - Idén újabb 13 településen – 11 egyesületnél és két önkormányzatnál – folytatódik az E.ON két éve indult Családi Foci Programja.

A hétfői sajtótájékoztatón elhangzott: összesen 98 pályázat érkezett be, s a többek között Vincze Ottó, Ihász Kálmán és Szentmihályi Antal volt válogatott labdarúgók alkotta zsűri ezekből 13-at tartott alkalmasnak arra, hogy az energiaszolgáltató cég támogassa a pályázatukban leírt sportos programokat. Az összesen 30 milliós keretből az önkormányzati nyertesek 1,5 millió, az egyesületek maximum 3 millió forintot kapnak azok megvalósítására.

Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke hozzátette: a Családi Foci Program keretében 2010 óta már 28 önkormányzat és több mint 30 egyesület részesült támogatásban a cég részéről.

Vincze Ottó, a program nagykövete elmondta, örömmel tapasztalta, hogy a korábbi nyertes pályázók közül sokan önerőből is folytatják a Családi Foci Programokat.

"Elsősorban az a célunk, hogy a gyerekeken keresztül a szülőket is visszahozzuk a labdarúgásba, mert ha a gyerekek sportolnak, akkor az apukák is könnyebben beszállnak a játékba, s így összességében több lesz a sportoló családok száma" - fogalmazott Vincze Ottó. - "Ezen kívül annak is örülök, hogy a program során négy olyan kisgyereket is sikerült felfedeznem, akik azóta már valamelyik fociakadémián pallérozzák tovább a tehetségüket."

Ihász Kálmán zsűritag szerint idén érkeztek be a legszínvonalasabb pályázatok, és bár az anyagokat külön-külön értékelték, a tagok így is 90 százalékban azonos véleményen voltak.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!