szon-sportoldal

2012.08.09. 10:38

Jöhet az ötödik kapitány!

Régi „bútordarabok” távoztak Nagyecsedről, az újak között visszatérők is vannak.

Régi „bútordarabok” távoztak Nagyecsedről, az újak között visszatérők is vannak.Nem a megszokott módon telik a nyár Nagyecseden. Az elmúlt esztendőkben nemcsak Feczkó Tamás edző személye jelentette az állandóságot az NB III-as futballcsapatnál, hanem az is, hogy a keretben nem volt nagy mozgolódás, a kulcsemberek évek óta a szatmári társasághoz voltak kötve. Aztán most változott a helyzet a 2011-es bajnoknál, hiszen kilencen távoztak a keretből, akiknek pótlására nyolcan érkeztek. A búcsúzók között vannak olyan emberek, akik évek óta meghatározó tagjai voltak a csapatnak, az új arcok között pedig feltűnt visszatérő és „null kilométeres” egyaránt.

– Legutóbb akkor volt ilyen nagy változás a keretben, amikor négy éve a csapathoz érkeztem – beszélt a változások jelentőségéről Feczkó Tamás, a nagyecsediek edzője. – Akkor is hasonló útra léptünk, hiszen a sokat megélt harcosok helyére érkeztek a fiatalok. Rutinos játékosaink közül Balogh József hét év után fordított nekünk hátat, Makó Róbert emberemlékezet óta Ecseden védett, de Szakács István neve is összeforott a csapattal. Utóbbi játékossal együtt a tavalyi védelmi négyesből hárman is távoztak, hiszen Markos János és Tóth Szilárd is másfelé vette az irányt, miként a két év alatt bennünket temérdek góllal segítő Marcsek Zoltán is. Jellemző, hogy az elmúlt másfél évben négy csapatkapitányunk is volt, és most választhatjuk a következőt. Az érkezők között Kiss Dávid, Tóth Tibor és Doros Máriusz nem teljesen új arc, hiszen három, kettő, illetve egy év eltelte után tértek vissza hozzánk. Ők tudják, hogy mire számíthatnak nálunk.

A tréner sem tagadta, hogy kulcsemberek is akadtak a távozók között, holott a legutóbbi bajnokság nyolcadik helyezettjének előre kellene lépnie ahhoz, hogy 2013-ban is NB III-asnak vallja magát.

– Mint minden csapat, mi is azzal a céllal vágunk neki a jövő héten kezdődő pontvadászatnak, hogy ott legyünk az első ötben, hiszen azt szeretnénk, ha a szűkített létszámú harmadosztályban is helyünk lenne – beszélt a célokról Feczkó Tamás. – Ennek megvalósulása érdekében rengeteget dolgoztunk, és a bajnokság közben is sok munka vár még a keretre, hiszen több helyről érkeztek az új futballisták, a csapat összekovácsoládásához pedig időre lenne szükség. Ebből viszont túl sok nem áll a rendelkezésünkre, hiszen nem ragadhatunk be a rajtnál, ha el akarjuk érni céljainkat.

Névsorolvasás

A Nagyecsed NB III-as futballcsapatának keretében nyáron történt változások

Távozott: Balogh József (Tarpa), Katona Richárd, Makó Róbert (mindkettő munkahelyi elfoglaltság miatt), Kiss Tamás (Nagykálló), Markos János (Dabas), Marcsek Zoltán, Nyíri Gyula (Nyírvasvári), Tóth Szilárd (mindkettő Kemecse), Szakács István (Mátészalka).

Érkezett: Bartha Ferenc (Munkács, kárpátaljai), Doros Máriusz (Óvári, romániai), Kiss Dávid (Németországból tért haza), Sebastian Istrate, Szántó Zoltán (mindkettő Kótaj), Somogyi Tibor (Nyírbátor), Szabó Attila (Kemecse), Tóth Tibor (Ausztria).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!