szon-sportoldal

2012.09.17. 18:10

3 dan fokozat és sensei rang a kisvárdai Markó Lászlónak Szolnokon

A legendás hírű szolnoki faházban volt szeptember 8–án, a Magyar Kyokushin Karate Szervezet Furkó brains tagjainak danvizsgája. A sikeres erőléti, technikai és küzdelem teljesítése végén Shihan Furkó Kálmán 3 dan fokozattal ismerte el Markó László, a kisvárdai karatékák mesterének teljesítményét és egyben sensei rangra emelte.

A legendás hírű szolnoki faházban volt szeptember 8–án, a Magyar Kyokushin Karate Szervezet Furkó brains tagjainak danvizsgája. A sikeres erőléti, technikai és küzdelem teljesítése végén Shihan Furkó Kálmán 3 dan fokozattal ismerte el Markó László, a kisvárdai karatékák mesterének teljesítményét és egyben sensei rangra emelte.– A kötelező vizsga regisztrációt követően – kezdte beszélgetésünket Markó László – kezdődött el a vizsga Shihan Furkó Kálmán vezetésével. A kötelező protokolláris szertartásokat követően kezdődött el, az erőléti majd azt követő technikai vizsga. A szünet után alapvető kombinációk és rúgások bemutatása után a kötelező formagyakorlatok, először csoportosan majd egyenként az övfokozatoknak megfelelően került sor. A technikai vizsga végén shihan Furkó Kálmán mindenkit kiküldött majd egyenként szólította azokat a karatékákat, akik sikeresen megfeleltek a technikai vizsga követelményeinek.

A küzdelemre 14 fő álhatott fel a vizsgázók közül, akiknek teljesíteniük kellett a kötelező mennyiségű küzdelmeket. 1dan 30x1,5 perc; 2 dan 40x1,5 perc; 3 dan 50x1,5 perc; nonstop küzdelem váltott ellenfelekkel. 36 év felett minden dan fokozatra 10x1,5 percet kellett nonstop, váltott, pihent ellenfelekkel küzdeni – mondta tájékoztatójának befejezéseként a 3 danos sensei Markó László.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!