szon-sportoldal

2012.09.05. 15:04

Hárman is tripláztak az országos bajnokságon

Ketten címvédőként indulhatnak majd a szerbiai világbajnokságra.

Ketten címvédőként indulhatnak majd a szerbiai világbajnokságra.A napokban a Bükkszentkereszten rendezett országos bajnoksággal véget ért a rádiós tájékozódási futók hazai versenyévadja. Az amerikai és román versenyzőkkel nemzetközivé minősült mezőnyben a Nyíregyházi Városi Rádióklub tizenhárom sportolója alaposan kitett magáért , hiszen a három versenyszámban (gyorsasági, rövidhullám és ultrarövidhullám) 14 bajnoki arany, 6 ezüst és 9 bronzérmet nyertek.

A bajnokságot a korábbi években már megszokott költségtakarékos módszerrel rendezték, két nap alatt három számban versengte az indulók ami a sportolóknak rendezőknek egyaránt nagyon komoly fizikai és szellemi erőpróbát jelentett a Bükk hegyei között.

– Versenyzőink közül kiemelkedő teljesítményt nyújtott Zarnóczay Klára, Cserpák Zsolt és dr. Paál András remek versenyzéssel tripláztak. Zarnóczay Klára Moravszki János és Dr. Paál András hétfőn utaznak a szerbiai Kopaonik-ba a 16. rádiós tájékozódási futó (ARDF) világbajnokságra. Zarnóczay Klára és Moravszki János címvédőként, míg dr. Paál András ezüstérmesként áll majd rajthoz.

– Sajnos a támogatás teljes hiánya miatt nem tudtuk még hét olyan versenyzőnknek előteremteni a költséget, akiknek az eredmények alapján mindenképpen ott lenne a helyük a világbajnokságon. Közülük legalább ketten még dobogóra is esélyesek.

– Úgy tűnik, hogy ez az 1966 óta működő, a kezdetektől sikeres, nemzetközi szinten is igen eredményes, tradicionális sportág a támogatás hiánya miatt halálra van ítélve. Remélem azért ez a három versenyző is hoz majd olyan eredményeket a világbajnokságról, amik tovább öregbítik a sportág és Nyíregyháza hírnevét - tudatta lapunkkal Venczel Miklós mesteredző.

A Nyíregyházi Rádióklub versenyzőinek eredményei

Név Kategória Gyorsasági URH RH

Iski Gergő F19 1. 1. 2.

Román Bálint F19 3. 3. 3.

Cserpák Zsolt F21 1. 1. 1.

Jáger Patrik F21 6. 3. 2.

Hanyicska Martin F21 9. 7. 12.

Román János F40 6. – 6.

Név Kategória Gyorsasági URH RH

Moravszki János F50 1. 3. 3.

Kovács András F60 6. 2. 5.

dr. Paál András F70 1. 1. 1.

Kocsis Gabriella N21 2. 4. 4.

Horváth Judit N35 3. 1. 1.

Zarnóczay Klára N50 1. 1. 1.

Varga Julianna N50 2. 2. 3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!