szon-sportoldal

2012.09.13. 08:34

Három amerikai is meghajolt Fucsovics Márton előtt

A kanadai Torontóban egyesben a negyed-, párosban az elődöntőnél tart a nyíregyházi teniszező.

A kanadai Torontóban egyesben a negyed-, párosban az elődöntőnél tart a nyíregyházi teniszező.Tovább menetel második kanadai versenyén Fucsovics Márton, avagy nem volt szerencséjük azoknak az amerikai sportolóknak, akik a háló túloldalán szemeztek a korábbi wimbledoni juniorbajnokkal. A nyíregyházi teniszező a torontói ITF-future-viadalon (15 ezer dollár összdíjazás, kemény pálya) egyesben már a nyolc, párosban pedig a négy közé jutott be, miután előbbi versenyszám második fordulójában hatodik kiemeltként (a világranglista 505. helyezettjeként kapta meg ezt a jogot) 6:2, 6:1-re győzte le az amerikai Patrick Dacieket (1284.). Eldőlt, hogy a negyeddöntőben nem találkozhatott páros partnerével, Ante Paviccsal (404.), mivel a horvát játékos már az első fordulóban vereséget szenvedett.

Hanem egymás oldalán jól szerepel a második helyen kiemelt magyar, horvát tandem – hihetetlenül nagy csatában jutottak be az elődöntőbe. A párosok negyeddöntőjében az amerikai Christian Harrison, Eric Quigley duó ellen egy-egy megnyert szettet (6:4, 5:7) jöhetett a szuper tie-break, amely során mindkét félnek voltak meccsnyerési esélyei, végül Fucsovicsék tettek pontot a találkozó végére, miután ezt a szakaszt 11–9-re nyerték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!