szon-sportoldal

2012.09.04. 11:12

Legalább nem ragadtak be a rajtnál

Az ibrányi Tóth Norbert tizenegyest is hárított Hajdúszoboszlón, de a hosszabbításban kiegyenlített a hazai csapat.

Az ibrányi Tóth Norbert tizenegyest is hárított Hajdúszoboszlón, de a hosszabbításban kiegyenlített a hazai csapat.Eseménydúsan ért véget az ibrányiak hajdúszoboszlói mérkőzése. Az eredmény úgy lett 1–1 az NB III-as csapatok bajnokiján, hogy az utolsó negyedórára emberelőnybe került vendégek a 88. percben jutottak vezetéshez, amit a ráadásban egyenlített ki a Szoboszló, majd még az ibrányiak létszáma is megcsappant. Ebben a bajnokságban Kovács János legénysége volt az első, amely pontot vett el a Hajdúszoboszlótól, de a lefújás után még úgy sem volt őszinte a vendégcsapat játékosainak mosolya, hogy kapusuk, Tóth Norbert gólnélküli állásnál kivédett egy tizenegyest.

– Maradt bennünk hiányérzet, hiszen néhány percet kellett volna átvészelnünk ahhoz, hogy győztesen jöjjünk le a pályáról – mondta az augusztus vége óta immár 25 esztendős kapus, Tóth Norbert, aki a mezőny legjobbjának bizonyult. – Az első félidőben még nem volt sok dolgom, szünet után viszont egyre több támadást vezetett a Szoboszló, különösen Fekete Gábor pályára lépését követően. A legnagyobb védesem kétségtelenül a büntető hárítása volt, Zsarnai Róbert kísérleténél igyekeztem minél tovább kivárni, és végül elkaptam az irányt, ki sem pattant rólam a jobb kezemhez érkező lövés. Illetve volt még egy Fekete-ziccerm amit lábbal sikerült hárítanom. Szórványos kontráink egyike a vége előtt gólt eredményezett, majd az utolsó szoboszlói támadás előtt a felszabadításunkat követően lesreállítással próbálkoztunk, néhányak szerint ez sikerült is, mégis továbbengedték az akciót, amiből gól született. Előre biztosan aláírtuk volna a döntetlent, így viszont kevésbé tudtunk neki örülni.

Megnyerhettük volna

Az Ibrány a nyitányon hazai pályán nyert a DEAC ellen (1–0), azóta két idegenbeli iksz a mérlege. Hosszabb távon ilyen forgatókönyvvel egy csapat általában az élmezőnyben szokott végezni.

– Mindkét döntetlenre végződött meccsünket megnyerhettük volna, hiszen a Diósgyőr II ellen is irányítottuk a játékot, a szoboszlói meccs körülményeit pedig már ecseteltem – így Tóth Norbert. – Fiatal csapatunk van, talán a hiányzó rutin miatt nem sikerült ezeken a meccseken győzelmet aratnunk. A lényeg azonban, hogy nem ragadtunk be a rajtnál, mint tavaly, és ha vasárnap hazai pályán sikerülne legyőzni a Létavértest, akkor elmondhatnánk, hogy jól kezdtük a bajnokságot. Ezzel a lendülettel pedig akár végig ottragadhatunk az élmezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!