szon-sportoldal

2012.09.08. 16:55

Nemzetközi utánpótlás birkózó verseny Balkányban

Balkány - Összetartozás Cellspan kupa nemzetközi utánpótlás birkózó versenyt rendeztek szombaton a Balkányi iskola tornacsarnokában.

Balkány - Összetartozás Cellspan kupa nemzetközi utánpótlás birkózó versenyt rendeztek szombaton a Balkányi iskola tornacsarnokában.

Zengett, zúgott a bíztatás, főleg, amikor tusközeli helyzetbe kerültek a fiatalok, a zsűri csak kapkodta a fejét, annyi jól sikerült olló, átfordítás, és akció színesítette a vasmarkú fiatalok küzdelmét. A lelkesedés annyira magával ragadta az egyik edzőt, hogy a mérkőzés vezető jelezte, hagyja a küzdőteret a sportolók számára szabadon.

A három pályán no-stop folyó meccsek nyomán délután hirdettek győzteseket. Az bizonyos, hogy a verseny jó hírverésnek bizonyult, ráadásul a küzdősportokban viszonylag ritka a sérülés is. Csupán egyetlen érdekesség, hogy mennyire hasznos alapokat adhat ez a sport, Bajzát Péter, a korábbi nyíregyházi gólvágó – ma a Pécs Mathias – játékosa egykor birkózóként kezdte a sportolást, ez akkora erőt adott neki, hogy a védők réme, amikor közelharcra kerül sor, mert a felépített izomzat ma is biztosítja számára, hogy nem lehet csak úgy odébb nyomni, ha gólhelyzetbe kerül. (Bajzát Péter ebben az évezredben kétszer volt NB1-es gólkirály).

-Pusztai Sándor-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!