szon-sportoldal

2012.10.25. 13:48

A skótok ellen is virítanának

Pénteken újabb lépést tehet a labdarúgó amatőr Európa-bajnokság felé a Keleti Régió válogatottja.

Pénteken újabb lépést tehet a labdarúgó amatőr Európa-bajnokság felé a Keleti Régió válogatottja.A nyitányon a házigazda Zlín elleni 2–1-es győzelem megteremtette a csoportból való továbbjutás lehetőségét a Keleti Régió néven szereplő magyar amatőr válogatottnak, amely a Régiók Kupája elitkörében szerepel Csehországban. Az amatőr Európa-bajnokságnak tekintehő sorozat selejtezőjének második fordulójában a mieink (a csapat az NB III. Tisza-csoport szabolcsi játékosaira épül) pénteken Nyugat-Közép Skócia ellen mérkőznek. A győzelem elvileg kötelező, hiszen a második rivális ellen a nyitányon a németek cseppet sem voltak skótok a gólok számát tekintve (6–1).

– Eddig is jó hangulat uralkodott a csapatnál, de a csehek fölött aratott parádés győzelem megsokszorozta ezt – kezdte beszámolóját a csütörtöki szabadnapon Feczkó Tamás, a válogatott vezetőedzője. – Szerda este még néhány mondat erejéig foglalkoztunk a házigazdákkal vívott mérkőzéssel, de többnyire már a skótok elleni pénteki soron következő meccs volt a téma. Nem téveszt meg minket a németek fölényes győzelme, mivel tudjuk, hogy az utolsó negyedórában adták meg magukat a szigetországiak, addig nyílt volt az összecsapás. A skótoknak ez a mérkőzés az utolsó esélyük, úgyhogy biztos mindent egy lapra fognak feltenni, ezért nagyon nehéz kilencven percre számítunk. Nekünk nem lehet más célunk, csak az ujabb három pont megszerzése, amit nyugodt, türelmes játékkal szeretnénk elérni. Ezúton is szeretném megköszönni a stábtagok és a játékosok nevében azt a rengeteg gratulációt és jókívánságot, amit az elmúlt napokban kaptunk Pest, Nógrád, Heves, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből egyaránt. Nagyon jólesett és óriási plusz motivációt jelent számunkra.

  • Hátrányból fordítottak a házigazdák ellen
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!