szon-sportoldal

2012.10.10. 19:06

„Anyaszomorító” mérkőzés volt

Az NRK csak a harmadik szettben tudta megszorongatni az Erdős Zsófia vezényelte éllovast.

Az NRK csak a harmadik szettben tudta megszorongatni az Erdős Zsófia vezényelte éllovast.Erdős Zsófia, az „anyaszomorító”. Az NRK női röplabdacsapatától a nyáron elköszönt feladó életében először ellenfélként találta szembe magát édesanyjával, a változatlanul a hazaiak frontemberének számító, Erdősné Balogh Erikával. Nos, a családi fészekből kiröppent ifjú leányzó kibabrált a „nagyasszonnyal”, akit bár elszontyolított a vereség – legalább elégedetten konstatálhatta az utód határozottan markáns teljesítményét.

Annál is inkább, mivel az éllovas TF karmestere biztos kézzel szolgálta ki társait. Az első, majd a második szettben ugyanis egy csapat volt a pályán – mégpedig a fővárosi társulat. Akárhogy is fáj, a nyíregyháziak statisztaszerepre kényszerültek, jellemző adalék, hogy a csúnyán elbukott játszmák során mindössze hárman, Ilyés Bettina, Erdősné, valamint Roma Flóra iratkozott fel a pontszerzők – a túloldalon bezzeg felettébb népes – táborába.

Hanem a harmadik felvonásra egy csapásra módosult a koreográfia. Addig jobbára szunnyadó, elemi hibákat elkövető hazaiak „robbantottak”: elveszettnek hit labdák után vetődtek, magyarán küzdelemre késztették ellenfelüket.

S lám, tovatűnt a vendégek már-már megingathatatlan tűnő magabiztossága. Ilyés Bettina ebben a periódusban annyi bombát ( a harmadik etapban tizennégy pontot érő megmozdulást jegyzett!...) helyezett el a TF térfelén, amennyivel azonmód a mérkőzés legeredményesebb játékosává avanzsált. Balázs István edző cseréi is felrázták az NRK-t: Janetka Vivien, kiváltképp az alig tizennégy esztendős Andrejkovics Anna is eredményesen szállt be. Végre meccshangulat uralkodott a szűk teremben, más kérdés, hogy ez sem bizonyult elégségesnek a szépítésre.

Túlságosan nagy előnyt adott az egyébként is acélos összetételű budapesti egyetemistáknak a nyírségi gárda, holott a zárószakasz egyértelműen rávilágított arra, ennél lányegesen szorosabb meccsre is képesek lehettek volna a házigazdák.

NRK-Nyíregyháza–TF Budapest 0:3 (–13, –9, –22)

Vasvári Ginázium, 100 néző, v.: Mezei Z., Vígh A.

NRK: Sitku T. 1, Hengsperger, Erdősné 2, Berényi, Ilyés B. 18, Roma 4. Csere: Szabó I. (liberó), Andrejkovics 2, Janetka 2. Edző: Balázs István.

TF: Erdős Zs. 6, Hornok 13, Fritz 8, Lakatos E. 7, Antal A. 13, Tóthné 8. Csere: Kötél D. (liberó), Kolada. Edző: Hollósy László.

Az eredmény alakulása, 1. játszma: 3:8, 6:16, 12:18. 2. játszma: 0:5, 2:11, 5:20. 3. játszma: 7:6, 10:9, 14:12, 19:16, 20:21.

Mesterszemmel

Balázs István: – A nyitás és nyitásfogadás közötti különbség döntötte el a mérkőzést.

Hollósy László: – Tartottunk ettől a mérkőzéstől, hiszen a Nyíregyháza bárkire veszélyes lehet. Örülök annak, hogy két szetten keresztül taktikusan játszottunk, ez hozta meg a győzelem gyümölcsét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!