szon-sportoldal

2012.10.26. 08:12

Presztízsmeccs a kis Lokival

Balogh egy meccset kapott, pénteki győzelmével a tabella élére állhat a Spartacus.

Balogh egy meccset kapott, pénteki győzelmével a tabella élére állhat a Spartacus.Újabb tévés meccs, ismét pénteken. Az Orosháza elleni hazai diadalt és Balogh kapus kiállítását hozó találkozó után pénteken Debrecenbe utazik a Spartacus. Természetesen nem pulykakakast szeretnének vásárolni Minczérék, hanem győzni mennek a kis Lokihoz.

Kissé zilált hátsó alakzat

A debreceniek hazai pályán nem igazán acélosak, mert bár az Orosházát 5–2-re legyűrték, utána kikaptak a váciaktól (1–2), majd ikszeltek (1–1) a Cegléd és a Mezőkövesd ellen. A két alakulat legutóbbi, nyíregyházi mérkőzését Pákolicz Dávid góljával a Szpari nyerte.

– Ez különleges mérkőzés lesz, hiszen a debreceni és nyíregyházi csapatok találkozója mindig presztízscsatát jelent – kezdte esélylatolgatását Brekk János, a Spartacus szakmai igazgatója. – Úgy megyünk Debrecenbe, hogy mi vagyunk a jobbak, nem kell mellébeszélni, hanem be is kell bizonyítani. Sajnos vannak gondjaink, hiszen Kovács Ádám öt sárga miatt nem játszhat, Balogh János pedig egy meccses eltiltást kapott, így rá sem számíthatunk. Ráadásul a védelem kissé zilált, mert Farkas Attila továbbra is sérült, Ur Laci gyengélkedett, Ambrusz Árpit pihentetni kellett, így a megszokottnál talán sebezhetőbbnek tűnhet majd a hátsó alakzat. Úgy vélem, a közpályán átmentjük majd az orosháziak elleni agresszivitást.

Helyzeteket és gólokat

– Bízom a támadójáték hatékonyságában és abban, hogy lesznek helyzeteink és azokat ki is használjuk. Kedden kupameccset játszunk, ott is szeretnénk sikerrel szerepelni, ám most a pénteki a bajnoki a fontosabb. Visszatérve a kapuskérdésre, örömteli, hogy Hrabina Alexet meghívták a korosztályos válogatottba, így nem csak mi, a válogatott vezetői is számítanak rá.

– A legutóbbi győzelem jót tett a fiúknak, a heti munkán látszott, hogy önbizalommal várják a pénteki találkozót. A jelenlegi állás szerint amennyiben nyerünk, akkor a tabella élére ugrunk. Egy napig biztosan, de én bízom benne, hogy huzamosabb időre – így Brekk János.

A mérkőzést egyébként a tévéközvetítés miatt a DVSC stadionjában rendezik, ugyanitt este héttől, az Eger–Pápa találkozót játsszák a résztvevők.

A Szapri kezdője: Hrabina-dajka, Ambrusz, Szilágyi, Mészáros-Csorba, Minczér, Davidov, Pákolicz-Montvai, Simon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!