szon-sportoldal

2012.11.29. 10:50

Champion lett a vágtázó zsoké

Suták Csenge, a Nyírségi Vágta győztese lett idén az ország utánpótlás lovas championja.

Suták Csenge, a Nyírségi Vágta győztese lett idén az ország utánpótlás lovas championja.„A kétszeres champion (2004, 2005) nővére, Vanda sikerei után hét évvel lett első az utánpótlás lovasok között Suták Csenge. Édesapja, Suták János lovaival szép szép győzelmeket aratott. Eredményeinek köszönhetően az egyik legkeresettebb lovas lett a szezon második felében, és élt a lehetőségekkel. A Testnevelési Egyetem hallgatója Pető Sándor és Friebert Attila idomár lovaival sorra nyerte a versenyeket, így az összetett zsoké ranglista élmezőnyében fejezte be a szezont” – a veretes sorokat egy rangos szakmai kiadványban írták a Nyírségi Vágta győzteséről, aki ezer szállal kötődik Nyíregyházához.

– Örülök annak, hogy ilyen jó évet zártam, hiszen felkerültem a legjobbak közé és utánpótlás champion lettem. Nagyon sok tréner tisztelt meg a bizalmával, és szerencsére bizonyítottam: 121 versenyen lovagoltam, ebből tizenhétszer nyertem – összegzett Csenge, aki elárulta, hogy a szezon hét győzelemben bízott, és a legmerészebb álmában sem gondolt ennyi sikerélményre.

Huszonhét győzelem

– A champion pozícióm viszonylag hamar eldőlt, ám mivel nagy küzdő vagyok és imádok nyerni, ezért szerettem volna az összesített versenyben az ötben végezni. Ez sajnos nem sikerült, mert a hatodik lettem. Ennek ellenére természetesen teljes mértékben elégedett vagyok.

Csenge mindössze pár éve lovagol versenyszerűen, igazából ez az esztendő hozta meg számára az áttörést. Jelenleg huszonhét győzelemnél tart pályafutása során.

– Abban biztos vagyok, hogy női utánpótlás lovas nem nagyon fért eddig be a legjobb hatba. De az igazsághoz azért az is hozzá tartozik, hogy ez lósport: hiába vagy nagyon jó zsoké, ha nem kapsz sanszot egy versenyen, sehol sem végzel. Én megkaptam a lehetőségeket, és éltem velük. Van két nyíregyházi tulajdonos tréner, akik egész évben megtiszteltek a bizalmukkal. Egy szerencsés véletlennek köszönhetően kerültem Pető Sándor idomítottjaira: az első három versenyt megnyertem ennek az istállónak, de az éves átlag is nagyon szép, hiszen 18 lovaglásból 6 nyerőt lovagoltam, és mindössze háromszor futottak helyezetlenül a lovak. Remélem ettől nem lesz rosszabb évem sosem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!