szon-sportoldal

2012.11.13. 07:46

Lelőtték a kacsát, befedik a teniszpályákat

Akár már csütörtökön megköthetik a szerződést az új üzemeltetővel.

Akár már csütörtökön megköthetik a szerződést az új üzemeltetővel.A Nyíregyházi Városi Stadion területén található teniszpályák üzemeltetése körül mindig voltak problémák. Mint már beszámoltunk róla, a teniszpályákat korábban működtető NYVTC szerződése tavaly április 30-án lejárt, az egyesület vezetősége pedig még a határidő lejárta előtt bejelentette lemondását. A létesítmény tulajdonosa a nyíregyházi önkormányzat, a jelenlegi üzemeltető pedig a NYÍRVV.

Olvasóink jelzése alapján húsz esztendő után az idén nem lesznek befedve a pályák. Továbbra is a NYÍRVV az üzemeltető, vagy sikerült szerződést kötni új üzemeltetővel? Amennyiben igaz a hír, miért nem fedik be a hagyományoknak megfelelően a pályák egy részét, ennek mi az oka?- ezeket a kérdéseket továbbitottuk az illetékeshez.

– A teniszpályák természetesen idén is be lesznek fedve, az ezzel ellentétes információk csupán „kacsának” tekinthetőek – kezdte válaszát Rendes Sándor, a nyíregyházi önkormányzat sajtószóvivője. – A Városi Stadionban található teniszlétesítmények üzemeltetésére nyilvános pályázatot írt ki az önkormányzat, illetve a vagyonkezelő NYÍRVV kft. A pályázat elbírálásának határideje november 13-a, a nyertes pályázó kihirdetésére már másnap sor kerülhet, így november 15-én az üzemeltetési szerződés is megköthető, tehát semmi akadálya nincs annak, hogy a teniszsátor felállítása már ezen a héten megkezdődjön.

– A pályázati feltételek között szerepelt ugyanis, hogy a nyertes pályázónak vállalnia kell a sátor téli üzemeltetését. A pályázattal kapcsolatos előzetes tájékoztatás során külön felhívtuk a pályázók figyelmét arra a körülményre, hogy a szerződés megkötését követően a sátor felállításához azonnal hozzá kell látniuk, ezeket a feltételeket minden pályázó elfogadta, tehát nem kell attól tartaniuk a teniszsport kedvelőinek, hogy idén nem lesz teniszsátor a stadionban –  tudtuk meg Rendes Sándortól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!