szon-sportoldal

2012.11.16. 19:25

Vastapssal kísért győzelem

Az NRK vasárnap a Békéscsabát fogadja, és ez csapat megérdemli, hogy minél többen biztassák.

Az NRK vasárnap a Békéscsabát fogadja, és ez csapat megérdemli, hogy minél többen biztassák.Egy hétvége, amely ugyan aligha rengeti meg a világot, mindazonáltal az NRK élvonalbeli női röplabdacsapata számára esélyt kínál arra, hogy beágyazódjon a bajnoki tabella középmezőnyébe. A péntek-vasárnapra kiírt kettős forduló valamennyi fellépését a Vasvári gimnázium – miniatűr, ám bájos csarnokában – tudja le a nyíregyházi együttes, amely előbb a BSE ellen iparkodott tovább fényezni őszi szereplését.

Noha a nem túl régi, szép időkben a felek a kupa-, és bajnoki döntőkben gyűrték egymást, manapság az is szép teljesítmény, hogy nem tűntek el a sportág nagy magyar süllyesztőjében. Az aktuális összecsapáson pedig a házigazdák igazolták, van bennük spiritusz. A legutóbbi meccsen visszatért Akimovával egyre flottabbul működik a nyírségi gépezet: a feladó ezúttal is – futballnyelven szólva – forintos labdákkal kínálta meg társait, aki az első szettben csaknem megszégyenítő csapást mértek a vendégekre. Naná, hogy Balázs István edző halálos nyugalommal szemlélhette az eseményeket, bezzeg a túloldalon, Ratimorszky kollégánál hamar felment a pumpa. Olykor visszahangzott is a terem beszólásaitól... Talán a habkönnyű nyitány hatására a második szettben kissé bealudt az NRK, amely öt pontos hátrányból kapaszkodott vissza – innentől azonban nem volt megállás. A harmadik etapot újfent elsöprő lendülettel indították a hazaiak, a meccsről meccsre gyarapodó közönség pedig vastapssal díjazta produkciójukat. Noha hajrára megint lazábbra vették a figurát Ilyésék, nem lehetett vitás – a jobb csapat nyert.

Az NRK vasárnap az egyik legacélosabb gárdát, a mindössze egy találkozót elbukó Békéscsabát fogadja. A nyíregyházi egylet pedig megérdemli, hogy minél többen biztassák, mert a győzelem bravúr lenne a javából.

Jegyzőkönyv

NRK-Nyíregyháza–BSE 3:0 (10, 21, 21)

Vasvári gimnázium, 100 néző, v.: Mezei Z., Nagy P.

NRK: Roma F. 8, Akimova 4, Hegsperger A. 10, Erdősné 11, Berényi E. 10, Ilyés B. 21. Csere: Szabó I. (liberó). Edző: Balázs István.

BSE: Bleicher 2, Krieger . 5, Kiss V. 3, Nagy B. 5, mester O. 6, Nyári V. 8. Csere: Tóth T. (liberó), Sólyomvári E. 2, Szabó K. 1, Türmer 7. Edző: Ratimorszky Károly

Ász: 6–5. Rossz nyitás: 6–3

Mesterszemmel

Balázs István: – Akkor vált szorossá a mérkőzés, amikor kissé könnyedébben vettük a játékot, egyébként ennyi különbség van a két csapat között.

Ratimorszky Károly: – Gratulálok a Nyíregyházának, megérdemelten nyert, mert jobban akart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!