szon-sportoldal

2012.12.20. 10:33

Dobossal dobbanthatnak előre

Balkány - Új edző irányítja a balkányi együttest, amelynek egyértelmű célja a bentmaradás kiharcolása.

Balkány - Új edző irányítja a balkányi együttest, amelynek egyértelmű célja a bentmaradás kiharcolása.

Labdarúgás. A balkányiakra rájár a rúd. A megyei első osztályú futballcsapat az előző évadban a negyedik helyet bukta el – húsz pont levonás miatt. A pontlevonást az aktuális idényben sem úszta meg a gárda, amely eltiltás következtében Farkas Béla edzőt is „elvesztette”. Mindazonáltal prímán indított a társaság, a nagyhalászi pontszerzés után a Mátészalkát egy ötössel küldte haza. Aztán Nyírkarászban megcsúszott az együttes: a 6–2-es zakót kiheverve „vegyes felvágott” eredményeket produkált, így a nem éppen biztonságot adó tizedik helyen kötött ki.

Tudnak egymásért küzdeni

– A szereplésünk lehetett volna kicsivel jobb, itt főként az elért helyezésre gondolok, a szerzett pontok száma ugyanis nem tragikus, két sikeres mérkőzéssel akár jelentősen is előremozdulhatunk a tabellán, a baj csak az, hogy mindez fordítva is igaz – vont gyorsmérleget, Dán Ferenc, aki az utolsó két őszi fellépésen játékos-edzőként segített, majd bővebben is taglalta a történteket. – Mondjuk, ez annyiban nem meglepő, hogy azt már a rajt előtt sejtette mindeni, a bajnoki átszervezés miatt a bentmaradásért is nagyon meg kell szenvedni, ennek érdekében mindenképpen a mezőny első felében kell végezni.

Pozitívumként értékeljük, hogy tizenhét esztendős, abszolút balkányi kötődésű, saját nevelésű Kiss József az elmúlt fél évben teljes mértékben beépült a csapatba, tehetségét gólokkal is igazolta. Külön szeretném kiemelni a Mátészalka elleni mérkőzést, amelyen talán az ősz legjobb játékát produkáltuk, míg Nyírmadán toldozva-foldozva, egy cserével küzdve is kiharcoltuk a győzelmet: akkor egyértelműen látszott, hogy a társasági igen is tud egymásért küzdeni. Ugyancsak jónak tartom, hogy a hét hazai mérkőzésből ötször nyertünk, az éllovas Kemecsétől azt hiszem, nem szégyen kikapni, egyedül a Gyulaháza elleni találkozó fájdalmas: egy nullra vezettünk, mégis kikaptunk, ez nagyon nem hiányzott. No meg a Nagyhalász és a Rakamaz elleni döntetlenért sem nem jár dicséret. Az összképhez még hozzátenném, a keret tagjai közül egyedüliként Vass Zoltán játszotta végig az összes meccset.

Új edzővel kezdenek

Dán Ferenc újabb fejleményekről is beszámolt. A talán legtöbbeket érdeklő témában, az új tréner személyéről is hírt adott.

– Fontosnak érzem kihangsúlyozni, az egyesület körül minden rendben van, amit a vezetőség megígért, maradéktalanul teljesítette. Arról is döntés született, korábbi játékosunk, Dobos Attila irányítja a csapatot a folytatásban, a cél őedig nem lehet más, mint az első nyolcban végezni. A játékoskeretben valószínűleg lesznek változások, miközben indulunk a nyírbátori műfüves tornán, illetve a Joma Kupa teremtornán, ami remélhetőleg elősegíti a minél sikeresebb felkészülést. Köszönetet mondunk a város vezetőségének, a támogatóknak, hogy mellettünk állnak, hozzájárulnak ahhoz, hogy a balkányi futball működjön. KM-KT

Balkányi böngészde

A Balkány megyei I. osztályú csapatának mutatói

Az őszi fordulók után: 10. Balkány 15 6 2 7 23–25 21

A csapattól egy büntetőpont levonva.

Hazai pályán: 7 5 – 2 15–7 15

Idegenben: 8 1 2 5 8–18 6

A házi góllövőlista

10 gólos: Vasas T. 3 gólos: Gondor I., Vass Z. 2 gólos: Kiss J., Szabó P. 1 gólos: Dán F., Ferenczi F., Ferenczi M.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!