szon-sportoldal

2012.12.02. 10:20

Futsal-finálé felé – félúton

Nyíregyháza - A Bessenyei György Gimnázium és Kollégium csapata is ott van a szerdai megyei elődöntőben.

Nyíregyháza - A Bessenyei György Gimnázium és Kollégium csapata is ott van a szerdai megyei elődöntőben.

Veretlenül (legalábbis ami a rendes játékidőt illeti), és ezen túlmenően imponáló, 16:6-os gólaránnyal nyerte a november végi selejtező futsal-tornát a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium V-VI. korcsoportos csapata.

A fiúk ezzel jogot szereztek arra, hogy képviseljék iskolájuk mellett városukat szerdán a kisvárdai Tornacsarnokban rendezendő megyei elődöntőben. Az előzetesen lejátszott mérkőzések krónikájához hozzátartozik, hogy a besis labdazsonglőrök a selejtezőben két kisvárdai (a Szent László Egyházi Középiskola, valamint a Református Gimnázium), illetve a záhonyi Kandó Kálmán Középiskola együttesével néztek farkasszemet.

Eredmények: Záhony – Szent László 3:1, Bessenyei – Református 5:1, Záhony – Bessenyei 0:6, Szent László – Református 2:1, Záhony – Református 4:2, Szent László – Bessenyei 5:5 (büntetőkkel: 3:2 a Szent László javára). Sorrend: 1. Bessenyei 7 pont, 2. Kandó 6 p., 3. Szent László 5 p., 4. Református 0 p..

A december 5-ei, szerdai megyei elődöntő első mérkőzésére 10 órától kerül sor. A részt vevő csapatok: Ady Endre Gimnázium (Csenger), Teleki Blanka Gimnázium (Tiszalök), Bessenyei György Gimnázium (Kisvárda). A megyei döntőbe jut a torna első és második helyezett csapata. Mint Juhász Béla a kisvárdai csapat trénere elmondta, a Besi csapata nagyrészt az egy évvel ezelőtt az Arany János Tehetséggondozó Programja keretében rendezett országos bajnokságon győztes csapatra épül.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!