szon-sportoldal

2012.12.05. 19:53

Így ki lehet kapni

Alig félórával a női Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzése előtt dugába dőlt Balázs István edző terve. A TF elleni meccsre hangolva Natalja Akimova dereka „beállt”, a szakmai stáb pedig érthetően, megkímélte a további szenvedéstől a rutinos feladót, aki így a pálya helyett a családi fészek felé vette az irányt – kúrálni magát.

Alig félórával a női Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzése előtt dugába dőlt Balázs István edző terve. A TF elleni meccsre hangolva Natalja Akimova dereka „beállt”, a szakmai stáb pedig érthetően, megkímélte a további szenvedéstől a rutinos feladót, aki így a pálya helyett a családi fészek felé vette az irányt – kúrálni magát.Az irányító posztra beugró Sitku Tamarát nem zavarták meg a fejlemények, miként az NRK-t sem, amelynek sikerült megizzasztani a honi elit egyik legjobb együttesét. A nyíregyháziak jóval nagyobb ellenállást fejtettek ki, mint a z őszi bajnoki meccsen: akkor összesen negyvennégy pontot szereztek a három szett során – ezúttal ötvenkilencig jutottak. Noha vereségükkel vajmi kevés esélyük maradt a december 19-lén esedékes visszavágóra, a dicséret így is dukál.

Jegyzőkönyv

Magyar Kupa nyolcaddöntő, első mérkőzés

NRK-Nyíregyháza–TF 0:3 (-18, -20, -21)

Vasvári gimnázium, 100 néző, v.: Vári P., Hóbor.

NRK: Sitku T., Hengsperger A 9, Erdősné 13, Berényi E. 2, Ilyés B 11, Roma F 7. Csere: Szabó I. (liberó). Edző: Balázs István.

TF: Hornok N. 8, Fritz A. 2, Lakatos E 14, Antal A 18, Tóthné 5, Erdős Zs. 4. Csere: Kötél D. (liberó), Oláh V. 4. Edző: Hollósy László.

Mesterszemmel

Balázs István: – Így ki lehet kapni a bajnokság egyik élcsapatától. Színvonalas mérkőzésen a szezon egyik legjobb játékát produkáltuk.

Hollósy László: – Azt hittük, Akimova nélkül más már nem is tud játszani a Nyíregyházában, de ez nem így volt. Remélem, ez intő jel lesz játékosaimnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!