szon-sportoldal

2012.12.04. 08:03

Marci párosban vigasztalódott

Profi pályafutása harmadik páros sikerét aratta Marokkóban Fucsovics Márton.

Profi pályafutása harmadik páros sikerét aratta Marokkóban Fucsovics Márton.Egyesben a negyeddöntőig jutott, mégsem maradt trófea nélkül a marokkói Oudzsadában Fucsovics Márton. A nyíregyházi teniszező a 15 ezer dollár összdíjazású ITF-future-verseny páros versenyszámában megnyerte a viadalt, ezzel profi karrierje, egyben idei harmadik ilyen jellegű diadalát aratta.

Marci az ír Daniel Glancy oldalán indult, párosukat a második helyen emelték ki, és meglehetősen könnyedén jutottak be a fináléba, ahol a legjobb pozícióban rangsorolt olasz, osztrák egység várt rájuk. Fucsovicsék a döntőt is szettveszteség nélkül nyerték, ezzel a nyíregyházi legény nemes bosszút vett egyesbeli legyőzőin, hiszen a háló túloldalán az a két versenyző állt, aki az aktuális oudzsadai (Riccardo Bellotti) valamint az előző heti fezi viadalon (Dominic Thiem) legyőzte őt. Így a svájci Fällandenben az új-zélandi Marcus Daniell-lel valamint a kanadai Torontóban a horvát Ante Paviccsal aratott tornagyőzelmét követően Marci harmadszor végzett az élen future-verseny páros versenyszámában.

Három különböző kontinensen, három különböző évszakban.

ITF-future-verseny

Oudzsada (Marokkó), 15 ezer dollár összdíjazás, salak

Férfi páros

Nyolcaddöntő: Fucsovics, Glancy (magyar, ír, 2. kiemelt)–Martos Gornes, Viaene Pieras (spanyol) 6:3, 6:1. Negyeddöntő: Fucsovics, Glancy–Fattar, Jdi (marokkói) 6:0, 6:0. Elődöntő: Fucsovics, Glancy–Reynet, Thivant (francia, 4.) játék nélkül. Döntő: Fucsovics, Glancy–Bellotti, Thiem (olasz, osztrák, 1.) 6:2, 6:3.

Végeredmény: Fucsovics Márton, Daniel Glancy (magyar, ír).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!