szon-sportoldal

2013.03.13. 12:24

A két vereség után is elérhető a harmadik hely

Nyíregyháza - Az országos döntőre készülő NYKK-Nyírsuli fiú junior kosárlabda-csapatára vasárnap sorsdöntő jelentőségű hazai mérkőzés vár a Vasas Akadémia ellen.

Nyíregyháza - Az országos döntőre készülő NYKK-Nyírsuli fiú junior kosárlabda-csapatára vasárnap sorsdöntő jelentőségű hazai mérkőzés vár a Vasas Akadémia ellen.

A nyolcas döntőnek már több mint fél lábbal tagja a felsőházi rájátszásban szereplő NYKK-Nyírsuli fiú juniorcsapata, ám a minél kedvezőbb pozíció kiharcolása miatt cseppet sem érdektelen, hogy milyen eredményeket ér el a nyíregyházi csapat. A legutóbbi két vereség közül a Szombathely elleni hazai kalkulálható volt (az egész évben veretlen listavezető volt az ellenfél), a Vasas Akadémia otthonában elszenvedett viszont fájó. Főleg, hogy mindössze két pont döntött a fővárosiak javára úgy, hogy az NYKK-Nyírsuli irányítójának, Molnár Marcellnek a dudaszóra elengedett egyenlítési kísérlete a labda hosszas „gondolkodása” után perdült ki a gyűrűből.

A Sitku Ernő és Siska János edzőpáros által irányított csapat a döntő előtti harmadik pozícióra hajt, ez úgy érhető el, ha a Vasas elleni vasárnap 14 órakor, a bujtosi csarnokban kezdődő „visszavágót” legalább hárompontos különbséggel megnyeri, aztán Kaposváron is begyűjti a győzelmet.

Országos juniorbajnokság

Fiú felsőházi rájátszás

NYKK-Nyírsuli–Szombathely

73–83 (16–21, 14–23, 23–23, 20–15)

NYKK-Nyírsuli: Molnár M. 26/9, Czura 22/12, Kósa T. 5/3, Szabó Gy., Varga M. 11. Csere: Skorcov 9, Keul M., Juhász Á., Szondi Á.

Vasas Akadémia–NYKK-Nyírsuli

74–72 (16–20, 20–20, 19–17, 19–15)

NYKK-Nyírsuli: Molnár M. 22/6, Czura 16/3, Kósa T. 12, Szabó Gy. 5, Varga M. 9. Csere: Szondi Á. 6, Keul M. 2, Juhász Á., Major, Skorcov, Dudás M.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!