szon-sportoldal

2013.03.12. 09:03

Emlékezetes játék lehet...

Nyíregyháza - A hátráltató tényezők dacára NRK győzelemmel indítaná az Újpest elleni párharcot.

Nyíregyháza - A hátráltató tényezők dacára NRK győzelemmel indítaná az Újpest elleni párharcot.Azt eddig is sejthette mindenki, hogy nem kolbászból fonják a kerítést, mindazonáltal egy rossz szó sem érheti az NRK bajnoki szereplését. Az női röplabdacsapat csendben tette a dolgát, nem is akármilyen eredménnyel - az alapszakaszban nyújtott teljesítményével jóval a szezon befejezése előtt bebiztosította élvonalbeli tagságát.

Senki nem sírt, nem panaszkodott, holott ez nem a milliomosok klubja, olykor még az edzéslehetőség is akadályba ütközik... Balázs István keddi számunkban már megpendítette, hogy az 5-8. helyért kiírt, az egyik fél két győzelméig tartó Újpest elleni párharcra nem szokványos módon melegített a gárda, amely az elmúlt időszakban csaknem a nullával egyenlő szakmai munkát végzett. Leginkább azért, mivel minimális a tárgyi feltételek is hiányoznak: magyarán nem volt hol gyakorolni, vagy ha éppen bejutottak valamelyik nyíregyházi tornaterembe, felfestett pálya és hálótartó oszlop nélkül próbáltak alkotni. Ami valljuk be, ebben a formában nem egyszerű mutatvány.

Nos, ilyen előzmények után szerdán hazai környezetben, a Vasvári gimnázium csarnokában (kezdés: 18 óra) fogadják a fővárosiakat, és persze a legjobbat reméli az, akit kicsit is érdekel az együttes sorsa.

– Hosszú időt követően a hétfő esti edzés végre normális körülmények között, jó hangulatban zajlott azon a helyszínen, ahol szerda este is játszani fogunk – adta hírül Balázs István, az NRK trénere. – A sok hátráltató tényező ellenére a csapat megpróbálja megnyerni az első meccset, ezzel lehetőséget teremtve, hogy esélye legyen a továbblépésre és későbbiekben úgymond, megvédje az alapszakaszban elért ötödik helyét. Szerencsére mindenki egészséges, noha a problémák miatt kicsit emlékezetből játszunk majd, bízom abban hogy a keret tagjai átérzik a találkozó súlyát.

Hogy a pozitívumokról is szót ejtsünk: az NRK két üdvöskéje, Adrejkovics Alexandra és Hengsperger Anna meghívott kapott a magyar junior válogatottba.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!