szon-sportoldal

2013.03.12. 11:18

Matyi nem beszélt a levegőbe

Mándok - A mándoki játékos-edző nem hiába szajkózta, hogy lehet keresnivalókuk Kemecsén – a fiúk hittek neki.

Mándok - A mándoki játékos-edző nem hiába szajkózta, hogy lehet keresnivalókuk Kemecsén – a fiúk hittek neki. Belehúzott a Mándok. Noha a Rakamaz eltángálását (5–0) még el lehetett intézni egy laza vállrándítással, elvégre a vendégek szerényen teljesítenek az aktuális bajnoki évadban, az, hogy az éllovas Kemecsével szembeni idegenbeli fellépést megúszta vereség nélkül a megyei első osztályú futballcsapat – nos, ez már döfi. A gárda külön balszerencséje, hogy az acélos tavaszi kezdés dacára a harmadikról a negyedik helyre tolatott vissza a tabellán (minő érdekesség, éppen a következő ellenfél, a Tiszavasvári előzte meg a Matyi-brigádot...), mindazonáltal ennél nagyobb tragédia ne történjen. Legalábbis Matyi András emiatt nem dőlt a karjába.

– Persze, kicsit sajnálom, hogy az elért eredmények ellenére némileg visszacsúsztunk a tabellán, ugyanakkor csak pozítivan tudok beszélni az eddig történtekről – elmélkedett a játékos-edző, aki január végén, tehát a felkészülési időszak közben örökölte meg a távozó Gerliczki Máté posztját. – Mindkét meccsen a maximumot hozta ki magából a társaság, ami előbb győzelmet jelentett számunkra, majd nem érdemtelenül szereztünk pontot Kemecsén, és ezt a hazaiak is sportszerűen elismerték. Nem csupán az utóbbi mérkőzésre figyeltünk különös súllyal, az egész szezonra gondolva igyekeztünk megszervezni a védekezést, a jelek szerint sikerrel. A kemecsei találkozó előtt egész héten azt szajkóztam a fiúknak, hogy lehet keresnivalónk, úgy láttam, el is hitték. Az első, megnyert meccs után is elmondtam az öltözőben: nehogy elszálljon valaki, most hasonló lesz a mondanivalóm. Bár megjegyzem, a sorsolásunk olyan, hogy nem is engedhetjük el magunkat. Én mindig csupán a következő feladatig tekintek előre, a Tiszavasvári pedig kőkemény ellenfélnek ígérkezik, ha viszont tartani tudjuk azt szintet, amit ideáig nyújtottunk, szépen alakulhat a tavasz. Annyit még, és ez nem a kötelező szöveg: csak az elvégzett a munkában hiszek, ha ebből lejjebb adunk, komoly problémáink támadhatnak.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!