szon-sportoldal

2013.04.12. 09:46

Életbevágóan kell a győzelem

Nyíregyháza - A barcikaiak elleni hazai meccsen nem hibázhat a Nyíregyháza Spartacus.

Nyíregyháza - A barcikaiak elleni hazai meccsen nem hibázhat a Nyíregyháza Spartacus.Ez már egyre komolyabb, a lét a tét! A keddi, szolnoki vereség után ma délután ország-világ előtt bizonyíthatnak a Szpari focistái, hiszen a Kazincbarcika elleni hazai találkozót (15 óra) a Duna tévé is közvetíti.

Sérültek itt, sérültek ott

A másodosztályú focibajnokság Keleti-csoportjában hatalmas küzdelem indult be egyfelől a bajnoki címért (Vasas, Mezőkövesd, Békéscsaba), illetve a biztos egycsoportos NB II-es tagságot jelentő 2–5. helyért. Ezekért, illetve a szalmaszálat jelentő, azaz osztályozós pozíciókért (6–8. helyek) még igen sok a jelentkező. Így például a barcikai együttese, amely jelenleg a tabella ötödik helyén áll a Szparival megegyezően, 28 ponttal.

A Kiprich József dirigálta borsodiak a hétközi fordulóban Cegléden ikszeltek (1–1), amivel aligha lehetnek elégedetlenek. Viszont a meccs hajrájában bordatörést szenvedett Kovács Péter mellett az eltiltott Szabó Ádám kapus és a kisárgult Tátrai Gergő sem léphet pályára a Városi Stadionban, ráadásul a hírek szerint Nyitrai Dávid és Halgas Tibor sérültek. A barcikaiak ellen ősszel ment a Szparinak, hiszen idegenben kétszer is nyertek Minczér Tiborék, a bajnokin és a kupameccsen egyaránt.

A Spartacus játékosai csütörtök délután edzettek, ám a Szolnokon megsérült Bárányos Zsoltnak a húzódás mellett csonthártyagyulladása is van, így ő nem játszik a tévés meccsen.

– Nehéz mérkőzés vár ránk pénteken, a célunk pedig nem lehet más, csakis a győzelem – summázta elvárását a mai találkozóról Lucsánszky Tamás.

A mester azt is elmondta, hogy változás lesz a kezdőben, nem csak Bárányos sérülése miatt.

A csütörtöki tréninget követően a Spartacus 1928 Egyesület szurkolói ankétján vett részt Sipos Zoltán ügyvezető, Lucsánszky Tamás vezetőedző, a játékosok közül pedig Ambrusz Árpád, Bajzát Péter, Bodnár László, Balogh János, Bárányos Zsolt, Geremán Tamás és Minczér Tibor csapatkapitány.

Feszélyezett, de hasznos

– Kicsit feszült légkörben kezdődött a találkozó, aztán belemelegedtünk a beszélgetésbe. Ugyan végig kicsit feszélyezett volt a hangulat, összességében hasznosnak ítélem meg a találkozót. Remélem, pénteken egy győzelemmel rukkolunk majd ki – tudtuk meg Minczér Tibor csapatkapitánytól.

KM-ML

Visszapillantó

2012. szeptember 29., 7. forduló:

Kazincbarcika–Spartacus 1–2 (1–0)

Pete Sándor stadion 600 néző, v.: Fenyvesi (Szalai, Becséri).

Kazincbarika: Szabó – Nyitrai, Privigyei, Fótyik, Szala – Horváth (Kovács P., 68.), Maicon, Messi, Luiz – Menougong, Salvador (Ngalle, 61.). Vezetőedző: Kiprich József.

Spartacus: Balogh (Hrabina, 68.) – Ur, Ambrusz, Farkas A., Mészáros – Szilágyi K. (Kovács Á., a szünetben) – Csorba, Reznek, Petneházi, Pákolicz – Montvai (Germán, a szünetben). Szakmai igazgató: Brekk János

Gól: Salvador (8.), illetve Germán (80.), Kovács Á. (90.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!