szon-sportoldal

2013.04.09. 14:50

Ezt nagyon olcsón megúszták

Cigánd - A cigándi edző egy hónapos, a meccsvégi dulakodásban résztvevők két bajnokira szóló büntetést kaptak.

Cigánd - A cigándi edző egy hónapos, a meccsvégi dulakodásban résztvevők két bajnokira szóló büntetést kaptak.

Példás gyorsasággal összeült, és egyes esetekben példátlanul enyhe, másokéban kissé szigorú büntetéseket hozott kedden az NB III. Tisza-csoport fegyelmi bizottsága. Természetesen a szombati Cigánd–Nyírbátor bajnokiról van szó, amely nagy port vert fel a négy piros lappal, a két kispadról elküldött edzővel és egy különös, a hazai tréner által meghiúsított támadással.

– A hazai csapat edzőjét, Kocsis Jánost egy hónapra valamennyi, a labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltottuk, ebben az edzések vezetése éppúgy benne van, mint a mérkőzéseken hivatalos személyként való részvétel vagy a nyilatkozási lehetőség – kezdte az „ítélethirdetést” Pataki Gyula, a bizottság elnöke. – A nyírbátori edző, Fogarasi Zoltán a következő két bajnokin nem ülhet le csapata kispadjára. Ami pedig a játékosokat illeti, a szabálytalanságért kiállított cigándi kapus, Sánta Tibor egy, a dulakodásban résztvevők, vagyis hazai részről Marius Vasile Pop és Roszel Róbert, nyírbátori oldalról pedig Kóka Róbert két-két hétre szóló eltiltást kaptak.

Hm... Más bajnokságokban ennél mintha szigorúbb ítéletekhez szoktunk volna, és úgy tűnik az edzőkre kirótt büntetés sincs arányban azzal, amit elkövettek.

– Lehet, hogy enyhének tűnnek a büntetések, hiszen tudom jól, milyen történetek forognak közszájon a mérkőzés kapcsán – mondta a felvetésre Pataki Gyula. – A fegyelmi bizottság azonban csak a jelentésekben leírtakra támaszkodhatott, az abban foglaltak alapján hoztuk meg a döntést. Kocsis Jánossal kapcsolatosan semmi olyan nem merült fel, hogy elhagyta volna a technikai zónát, az viszont igen, hogy azért küldte el a kispadtól a játékvezető, mert úgymond játékba avatkozott. Fogarasi Zoltánt heves reklamálás miatt kellett a lelátóra küldeni. A jelentések kitérnek arra, hogy a két edző folyamatos reklamálása is kellett ahhoz, hogy a végére elszabaduljanak az indulatok, viszont trágár kifejezések használata egyikük részéről sem merült fel. A dulakodókat a szabályzat szerint egytől három meccsig szóló büntetéssel sújthattuk volna, végül egységesen két meccset kaptak.

Az elsőfokú ítélet ellen 15 napon belül lehet fellebbezniük az érintetteknek, de a fellebbezés nem halasztó hatályú, vagyis a büntetéseket már a hétvégén meg kell kezdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!