szon-sportoldal

2013.04.16. 13:08

Harminc év, negyven meccses sorozat

Kisvárda - Az élet nagy rendező: Bagin Sándor két gól után, a Várda SE tuzséri kupameccsén ünnepelhet.

Kisvárda - Az élet nagy rendező: Bagin Sándor két gól után, a Várda SE tuzséri kupameccsén ünnepelhet.

Zsinórban negyvenedik mérkőzésén maradt veretlen az NB III-as kisvárdai csapat, a 2011. október 8-a óta épülő sorozat harmincötödik győzelméből egy olyan játékos vette ki leginkább a részét, aki szerdán ünnepli harmincadik születésnapját: a Várda SE szombaton Bagin Sándor két találatával győzte le 2–0-ra a Debreceni EAC-ot.

A házi góllövőlistát immár tíz találattal vezető támadó számára nem indult jól a tavaszi szezon, hiszen Ivan Szkunzjak érkezésével a kispadon találta magát, igaz, nemcsak a DEAC, hanem már azt megelőzően a Nagyecsed ellen meccsen is visszanyerte a helyét a kezdők között. Dacot szül a játékosban a mellőzöttség?

A csapatérdek az első

– Nálunk nincs olyan, hogy mellőzöttség, és ezt a lehető legőszintébben mondom – kezdte a születésnapi beszélgetést Bagin Sándor. – A csapat olyan időszakát éli, amikor egymást érik a sikerek, és senkinek nincs joga megkérdőjelezni az edzői döntéseket. A remek szakmai munka mellett a sikeresség másik záloga az összetartó közösségünk, amelyben nincsenek kezdő- és cserejátékosok, csak olyan futballisták, akik egy célért, a bajnoki cím megvédéséért hajtanak. Persze nem mondom, jobb aktív részese lenni a győzelemnek, mint passzív szemlélőnek, de a csapatérdek az első, az egyéni szempontokat sosem helyezzük az elé.

Az edzője hozta szóba

Ami azt illeti, Bagin Sándor alaposan kivette a részét a DEAC elleni sikerből: a 14. és a 64. percben elért találatokkal gondoskodott az újabb három pontról. Úgy is ébredt fel a csatár, hogy gólokkal teszi emlékezetessé a közelgő ünnepnapot?

– Nem mondanék igazat, ha azt állítanám, hogy biztos voltam benne: ilyen jól kijön majd a lépés – így a kisvárdai csapatkapitány. – A meccs előtt az öltözőben nem is beszéltem arról, hogy milyen alkalom előtt állok, de a lefújás után sokáig nem maradhatott titokban a dolog, hiszen edzőnk, Révész Attila volt az első, aki közölte, hogy a közelgő harmincadik születésnap alkalmából nyugodtan meglephetem valamivel a csapatot. Úgy látszik, a két gól nem volt neki elég... Komolyra fordítva, a közösségünk ereje abban is rejlik, hogy rendszerint megüljük a születés- és névnapokat, úgyhogy természetesen tudtam a kötelességem, tovább kovácsolva a közösséget...

Megint kiderült, hogy az élet nagy rendező. Szerdán, azaz Bagin Sándor harmincadik születésnapján Tuzsér–Várda SE mérkőzést rendeznek a Magyar Kupa megyei selejtezőjében. Vagyis a jeles napon az a két csapat csap össze, amelyik a leginkább kedves és meghatározó a támadó számára.

Szívesen megy Tuzsérra

– Ez pontosan így van, hálás is vagyok a sorsnak, hogy így alakult – adott megerősítést az ünnepelt. – Sosem tagadtam, hogy Tuzsér a szívem csücske, sokat köszönhetek az ottani vezetőknek, csapattársaknak és szurkolóknak, ha vendégként érkezem oda, akkor is mindig szívesen fogadtak. A tavalyi bajnokin már átestem azon, hogy ellenfélként térjek vissza Tuzsérra, ahol két NB III-as bajnoki címet szereztem és részese lehettem a Magyar Kupa-menetelésnek, amikor 2004 tavaszán a Honvéd ellen játszhattunk a négy közé jutásért. Úgyhogy valóban olyan, mintha erre a napra én rendeltem volna ezt a párosítást.

Harmincévesen azért már számadást készít a futballista. Ott tart ez a pályafutás, ahol tartania kell? Annak ismeretében is, hogy az említett kupamenetelés közben Bagin Sándor szabadrúgásaitól rettegett az élvonalbeli mezőny, aztán jött az NB II-es időszak, majd egy megye egyes kitérő, aztán a kisvárdai újjászületés?

A civil életre is gondol

– Azért odáig még nem jutottam el, hogy számvetést készítsek, de visszagondolva a mögöttem hagyott évekre, azért nem lehetek teljesen elégedetlen – kért egy kis gondolkodási időt Bagin Sándor. – Sikeresnek érzem a pályafutásom eddigi részére, örülök, hogy ilyen sikereknek lehettem részese. Mint minden gyerek, nyilván én is azért kezdtem el futballozni, hogy élvonalbeli és külföldi karriert futhassak be, de tudomásul kellett vennem, innen, Szabolcsból azért nagyon nehéz ilyen pályát befutni, mégha egyeseknek sikerült is. Meg aztán lassan négy éve már én vezetem a családi vállalkozásunkat is, úgyhogy egyre inkább a civil élet felé orientálódok. De azért a futballban is vannak még terveim, hiszen nem érzem még öregnek magam.

Klubról klubra

A szerdán 30 esztendős Bagin Sándor pályafutása: 

Az állomások:

Nyírsuli (-2001)

Vásárosnamény (2001-2002)

Záhony (2003 tavasz)

Tuzsér (2003-2007)

Nyírmada (2007)

Mándok (2008-2009)

Kótaj (2009 ősz)

Kemecse (2010 tavasz)

Tuzsér (2010 ősz)

Várda SE (2011-).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!