szon-sportoldal

2013.04.12. 09:34

Hó helyett hajdúsági veszély

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A férfiaknák a Nyírbátor és a Demecser, a nőknél a KKDSE, illetve a Kisvárda is hazai pályán játszik.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A férfiaknák a Nyírbátor és a Demecser, a nőknél a KKDSE, illetve a Kisvárda is hazai pályán játszik. Kissé felforgatott a férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport tavaszi menetrendje. A soros hét végén például akadnak olyan együttesek, amelyek előrehozott bajnoki összecsapásokat tudnak le, mások „régi adósságukat” rendezik, míg egyes csapatok pályára sem lépnek.

A részletekbe merülve az élre kívánkozik a nyírbátoriak fellépése, akik szombaton (kezdés: 18 óra) – „előreszaladva” már a 22. fordulót teljesítve – a Hajdúszoboszlót fogadják. Az ötödik helyen nyomuló, idei hat mérkőzésükből ötöt megnyerő házigazdák formája meglehetősen megnyugtató, ugyanakkor a hajdúságiakról sem állítható, hogy rossz passzban lennének. A fürdővárosiak az őszi idény végén még sereghajtók voltak, azóta viszont jelentősen felküzdötték magukat a táblázaton. Legutóbb is nagyot alakítottak, akárhogy is fáj, a Demecser kárára – idegenben gyűrték le Kósa István legénységét.

Mindeközben – a szintén a 22. körre rendelt feladat megoldására készülő – Fehérgyarmat a Debreceni EAC vendégeként próbál emlékezeteset produkálni. A tabellán negyedik szatmáriak számára kecsegtető esélyt kínál a sikerre az aktuális meccs, annál is inkább, mivel a DEAC az utolsó négy találkozóját kivétel nélkül elbukta.

Az emlegetett Demecser (6. hely) a március derekán, általános elképedést kiváltó hóviharok miatt – a 15. fordulóban elodázott – Bőcs elleni hazai mérkőzését pótolja. Mégpedig vasárnap (kezdés: 18 óra), és a gyatrán szereplő, a táblázat legvégére süllyedt borsodiakkal szemben aligha gondolhat másra a Kósa-brigád, mint csak is a győzelemre. A Kisvárda, miként a Tiszavasvári ezúttal „szabad”, egyik gárda sem játszik.

Női fronton egyszerűbb a képlet – egységesen a 17. fordulót játsszák az érintett csapatok. A Kállósemjén-Kölcsey DSE (3. hely) kissé szokatlan időpontban, szombaton 13 órától, a bujtosi csarnokban az utolsó pozícióban veszteglő Gyöngyös felzárkózási kísérletét akadályozhatja meg. A Kisvárda (5. hely) kilátásai sem rosszak, tekintve, hogy a vasárnapi csörtét saját katlanjában vívhatja (kezdés: 16 óra), ráadásul a látogató Adács zsinórban öt vereségnél tart...

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!