szon-sportoldal

2013.04.17. 18:03

Mindenki gyomrát megfeküdte a Sajtos Pogácsa

Nyíregyháza - A nyíregyházi főiskolások nyerték a második alkalommal kiírt Cokeball Egyetemi Kidobós Kupát.

Nyíregyháza - A nyíregyházi főiskolások nyerték a második alkalommal kiírt Cokeball Egyetemi Kidobós Kupát.Tűzharcban nincs párja a nyíregyházi főiskolásoknak, ez derült ki hétfőn a Sportmax Hegyvidék Sportcentrumban. Itt rendezték a második Cokeball Egyetemi Kidobós Kupa országos döntőjét, amelyre hét város (Budapest, Nyíregyháza, Debrecen, Eger, Veszprém, Pécs, Győr) csapatai jutottak be.

A különleges viadalra bármilyen egyetemi, vagy főiskolai csapat jelentkezhetett, a területi selejtezőkbe azok juthattak be, akik a legtöbb szurkolót toborozták az ismert közösségi portálon. A bajnokság ezen szakasza egy hónapon át tartott, a selejtezőkben egyenes kiesés rendszerben meccseltek a csapatok, a hét végi, fővárosi fináléba a 185 indulóból nyolc csapat jutott.

A nyíregyházi főiskolások tavaly is elindultak, akkor azonban a területi megmérettetésen elvéreztek. Az idén aztán siker koronázta próbálkozásukat, hiszen a Sajtos Pogácsa néven futó alakzat minden ellenfelét legyőzte. Honnan jött ez a csapatnév?

- Elég egyszerűen, egyik nap reggeli közben sajtos pogácsát majszoltam, amikor beugrott, hogy miért ne lehetne ez a csapat neve - adta a választ Szűcs Balázs, a csapat névadója és kapitánya.

Ő egyébként a Nyíregyházi Kézilabda Klub NB I. B-és csapatának egyik oszlopos tagja, a pogácsások között pedig klubtársa volt Gadnai Attila, Kovács Ákos, Erdős Zoltán, Jobbágy René, valamint az immáron Tiszavasváriban kézilabdázó Dancs Máté. A nem kézilabdázókat Sikur Péter és Botkó Bence képviselte a kupagyőztes gárdában.

A kidobójáték a sulikban ismert tűzharc. A játék légyege röviden: a két, szemben lévő csapat tagjainak (öten-öten) labdával (akkor mint egy vizilaszti) el kell találnia az ellenfelet, aki ezzel kiesik. A játék addig megy, míg az utolsó ellenfél is elvérzik. A kidobós bajnokságban kétszer nyolc perc volt a játékidő, a győztes csatákat pedig pontozták.

A nyíregyházi területi döntő az elmúlt héten volt, ezen három győztes meccsel nyert a Sajtos Pogácsa, ezen a tornán Erdős Zoltán edzőként szerepelt, ám a fővárosi tornán már a szervezők engedélyével játszhatott, hiszen ő nem főiskolás.

Visszatérve a fővárosi fináléra, a nyíregyháziak nyitányként nagy csatában nyertek, hiszen az első félidőben a műegyetemistáknak állt a zászló 3-1-re, aztán a fordítottak Szűcs Balézsék 4-3-ra.

Az elődöntőben a veszprémi egyetemistákat( Mit nem értesz 2.0) ütötték ki 3-2-re, majd jöhetett a finálé. Itt hengerelt a Sajtos Pogácsa, hiszen magabiztosan, 5-1-re nyert az egri Cokelerek ellen. A díjátadás nagy show volt, konfettivel, csinos lányokkal. A bajnokság után jött egy sikeres rekordkisérlet, amikor is közel kétszázan (köztük a Sajtos pogácsa legénysége és Ganxsta Zolee) felállították az együtt, egyszerre legtöbben kidobósozók országos rekordját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!