szon-sportoldal

2013.05.06. 14:07

Csak az eredményre nem lehet panasz

Nyíregyháza - Az orosházi siker ellenére még van mit javulnia a Spartacus játékának.

Nyíregyháza - Az orosházi siker ellenére még van mit javulnia a Spartacus játékának.

Fárasztó volt a szombat, de legalább eredményes. Már vasárnapra fordult, mikor a Nyíregyháza Spartacus focistái megérkeztek az orosházi mérkőzésről. Mint ismert a nyíregyháziak 3–1–re nyertek a békésiek otthonában, így a Fradi kettő elleni tavasz nyitány után ismét győzni tudtak idegenben. Mégpedig a korábbi összeállításokhoz képest tartalékosan, hiszen Minczér Tibor, Nenad Djurovics, Pákolicz Dávid és Bodnár László is hiányzott a találkozóról.

- Nem játszottunk jól, de koncentráltak voltunk, a motiváció pedig egészen más volt mint a korábbi mérkőzéseken- summázta véleményét a mérkőzésről Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

Amivel valóban nem volt gond, az a végeredmény és az akarás. A játékban azonban még nagyon sok hiba csúszott be, és ez érvényes a védekezésre, valamint a támadójátékra egyaránt.

Döntő volt, hogy viszonylag hamar sikerült gólhelyzetet kidolgozniuk a nyíregyháziaknak és bár előbb Bárányos Zsolt, majd ugyanazon támadásnál Milan Nikolics sem összpontosított jól, Bajzát Péter szép emeléssel vezetéshez jutotta a csapatot. Sőt az előny gyarapodott is, hiszen Katona György a gólpassz után szintén szép találattal jegyeztette magát. A két gólos vezetés meg is nyugtatta a vendégeket, az orosháziakban pedig nem volt annyi, hogy az első félidőből hátralévő időben változtassanak az álláson.

A szünetet követően nagyobb elánnal pörögtek az orosháziak, ám Balogh János kapus rendre a helyén volt - akadt persze helyzete a Szparinak is - végül egy peches kezezést követően kapott jogos büntetőből sikerült szépíteniük a békésieknek.

– A tizenegy után ismét nyílttá vált a mérkőzés, szerencsére viszonylag hamar, tíz percen belül sikerült növelni az előnyt és ez már döntőnek bizonyult– így Lucsánszky Tamás.

A jogos büntetőnél Bajzát higgadt volt, a tíz emberre fogyatkozott orosháziakban pedig már nem volt elegendő szufla és tudás az eredmény változtatására. Ezzel fontos három ponttal gazdagodott a Szpari, és várhatja szombaton a kis Lokit.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!