szon-sportoldal

2013.05.07. 13:44

Driftesek és ralikrosszozók bajnoki futama

Máriapócs - Pünkösdkor ismét nagy durranással rukkol ki a máriapócsi RabócsiRing.

Máriapócs - Pünkösdkor ismét nagy durranással rukkol ki a máriapócsi RabócsiRing.A nagyobb ünnepeken mindig kínál valamit a máriapócsi RabócsiRing. Így volt ez húsvétkor és így lesz pünkösdkor is, amikor két népszerű technikai sportág bajnoki futamát is rendezik, hiszen a ralikrosszozók mellett a driftesek is rajthoz állnak.

- Ralikrosszban az idén nem lesz nemzetközi versenyünk, hiszen a három magyarországi pálya, Nyírád, a Kakucsring és a RabócsiRing közül mindig kettő a házigazda - kezdte lapunk tájékoztatását ifjabb Rabócsi Tibor, a RabócsiRing ügyvezetője. – Ezért gondoltunk arra, hogy a hagyományos pünkösdi versenyünkön valami újjal rukkolunk ki. A drift manapság a legnépszerűbb a fiatalok körében, a ralikrossz pedig hagyományosan nagy szurkolótábort vonz, így egy versenyen a fiataloktól az idősebbekig minden korosztálynak színvonalas programot szeretnénk kínálni.

– A RabócsiRing alkalmas arra, hogy ezt megtegyük, hiszen a ralikrosszpálya nyolcvan százaléka aszfalt, amely kiváló a driftesek vetélkedésére folytatta Rabócsi Tibor. – Mivel számukra a por gondot okozhat, ezért két portalanító autóval fogjuk majd megoldani a pálya karbantartását.

– Mindkét szakágban fontos pontokért küzdenek majd a résztvevők, hiszen a ralikrosszozók országos bajnokságának a harmadik, a profi drift bajnokságban pedig a második fordulója lesz a pünkösdi.

– Az érdeklődés hatalmas, hiszen a két szakágban (profi és amatőr ralikrossz, profi drift) több mint száztíz versenyző jelezte részvételét. A menetrend a megszokottól annyiban más a megszokottól, hogy már pénteken lesz edzés a drifteseknek, szombaton a ralikrosszozók is bekapcsolódnak. Vasárnap a ralikrosszozók az első időfutamig, a driftesek pedig a selejtezőig jutnak el. Hétfőn korán kezdünk, előbb a ralikrosszozóké lesz a pálya, délután három körül szeretnénk zárni a döntőket, aztán pályakarbantartás után a driftesek versengése ad majd izgalmas látnivalót – így Rabócsi Tibor.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!