szon-sportoldal

2013.05.16. 12:58

Maradjon makulátlan Márk mérlege

Nyíregyháza - A nyíregyházi profi bunyós ezúttal egy rutinos szerb ellen lép majd szorítóba a tévés meccsen.

Nyíregyháza - A nyíregyházi profi bunyós ezúttal egy rutinos szerb ellen lép majd szorítóba a tévés meccsen.A tévémeccsek eddig bejöttek Márknak. Március végén a szentesi Harcosok Éjszakája elnevezésű profi ökölvívó gálán ország világ-előtt lett GBC szervezet ifjúsági középsúlyú bajnoka Nagy Lajos Márk. A nyíregyházi Big Boxing bunyósa az olasz Felice Moncelli ellen diadalmaskodott egyhangú pontozással. Szombaton jön az újabb megmérettetés, a szombati, kecskeméti bokszgála, szintén a Ferobox Event televíziós rendezvénye. Márk eddigi profi mérlege makulátlan, mind a tizenhárom meccsét megnyerte.

A szombat esti nem lesz könnyű, hiszen egy rutinos szerb ellen kell majd kötelek közzé lépnie. A harmincöt esztendős Misa Nikolics sok meccs tapasztalatával van már felvértezve, profiként 16 győzelem, 19 vereség és 1 döntetlen a mutatója. A nagy középsúlyú bunyós három éve Balzsay Károllyal is megmérkőzött, akitől a negyedik menetben ko-val kapott ki.

- Kemény meccs elé néz Márk, hiszen az ellenfél rutinosabb, erősebb és alapból nagyobb súlyú, 76 kiló körül van, mintegy négy kilóval nehezebb - kezdte esélylatolgatását Nagy Lajos, Márk edzője, menedzser és édesapja.

– Fizikálisan jobbnak tűnik, ám szerintem ezt technikával kompenzálni tudjuk. Eredetileg június közepére terveztük ezt a mérkőzést, ám családi elfoglaltság miatt változtatnunk kellett. A felkészülés jó sikerült, jó formában van Márk, ám mindezt majd a mérkőzés fogja minősíteni. Természetesen bízom benne, hogy sikerrel járunk és Márk kezét emelik majd a magasba az eredményhírdetéskor – így Nagy Lajos.

A Ferobox Event második nagyszabású gáláján Nagy Lajos Márkon kívül Bedák Zsolt, Kovács ’Vipera’ Attila és a kecskeméti Baranyi Richárd is szorítóba lép, míg Kelemen Balázs WBO nemzetközi-bajnoki címmérkőzésen bizonyíthat a tanzániai Karama Nyilawila ellen.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!