szon-sportoldal

2013.05.09. 17:38

Nyíregyházán át, félúton Bréma és Isztambul között

Nyíregyháza - A szabolcsi megyeszékhelyen át vezet az útja a Boszporuszig a török származású német maratoni futónak.

Nyíregyháza - A szabolcsi megyeszékhelyen át vezet az útja a Boszporuszig a török származású német maratoni futónak.

Emin da Silva török származású, német állampolgárságú nem mindennapi vállalása kellett ahhoz, hogy megtudjuk: Nyíregyháza éppen félúton van Bréma és Isztambul között. A sportember április 6-án indult az észak-német városból, hogy – részletekben – napi egy maratont teljesítve június 11-én a Boszporusz partjához érjen, és megmozdulásával az olimpiai eszmét népszerűsítse, valamint a népek közötti egyetértést, a toleranciát erősítse.

Da Silva csütörtökön reggel Szerencsről indult, és valamivel 16 óra után érkezett meg a nyíregyházi Kossuth térre – a megyeszékhely határától a Nyírsuli sportolói és edzői segítettek neki leküzdeni a távot. A megérkezés után elmondta, ezzel 34 maraton van mögötte, és még 33 előtte, vagyis éppen féltávnál tart a 67 napos nagy vállalása.

– Hihetetlen erőt kaptam a kísérőimtől és azoktól az emberektől, akik az utak mellett állva szurkoltak nekem, ha ez így megy végig, akkor egyáltalán nem lesz nehéz dolgom. Köszönöm a szívest fogadtatást és a remek szervezést, Nyíregyházáról újult erővel futok majd tovább – lihegte a célbaérkezést követően Emim da Silva az őt fogadóknak, így dr. Kovács Ferenc polgármesternek is.

A sportember pénteken Debrecen felé veszi az irányt, aztán szombaton Berettyóújfalun keresztül hagyja el Magyarországot, és útját Románián át folytatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!