szon-sportoldal

2013.06.20. 11:28

Félig már jó a Gyarmat

Fehérgyarmat - Noha helyén van a férfi kézilabdacsapat, maradéktalanul mégsem lehetnek elégedettek.

Fehérgyarmat - Noha helyén van a férfi kézilabdacsapat, maradéktalanul mégsem lehetnek elégedettek.

A fehérgyarmati „pokolba” (ahogy az ellenfelek előszeretettel kihangsúlyozzák...) korábban sem nyerni járnak a vendégcsapatok.

Ami túl sok...

A lecsengett szezonban is csak egyszer hasalt el otthon az NB II-es szatmári férfi kézilabda egylet, amely esztendők hosszú sora óta betonbiztosan a dobogón zárt. Ezúttal lecsúszott az éremről – no nem nagyon, a negyedik pozíciót csípte meg.

– A célkitűzés az 1-5. hely megszerzése volt, amit sikerült megvalósítani – summázott Tankóczi Gyula ügyvezető elnök. – Emellett fontos szempontnak tekintettük, hogy továbbra is gyarmati kötődésű játékosokra építve, valamint újabb saját nevelésű tehetségek szerepeltetésével szolgáljuk ki évek óta kitartó közönségünket. Annak ellenére, hogy úgymond helyén van a csapat, maradéktalanul nem lehetünk elégedettek: kilenc vereséget szenvedtünk, amit túl soknak tartok, korábban ez nem volt jellemző ránk. Menetközben sérülések sújtottak minket, és azt is el kell ismerni, az utóbbi hónapok edzésmunkája messze nem nevezhető ideálisnak. Hiányzott az összhang a pályán, az ellenfelek fokozatosan kiismertek bennünket, az újításhoz pedig egyértelműen több együttlétre lett volna szükség. A kapott gólok száma is mutatja, hogy a kevés közös gyakorlás következtében nem állt össze a védekezés, ez a jövőre nézve mindenképpen figyelmeztető tényező.

– A szerzett gólok felét ketten, a balátlövő Szabó Péter, illetve a balszélső Pásztor Attila jegyzik, ami ugyancsak azt jelzi, hogy féloldalas volt a csapat. Hazai pályán továbbra is megbízhatóan teljesített a társaság, amelyet egyedül a Mátészalkától tudott legyőzni.

Csapos-csapat folytatja

Nem túlzás, Fehérgyarmatot a sportág stabil fellegvárának tekinteni. Tankóczi Gyula, no meg a szakmai stáb azon iparkodik, hogy megőrizze a renomét.

– A jelenlegi keret adja az alapot, ugyanakkor szeretnénk a környékről igazolni, de meg kell várni nevezési határidő lejártát, mert addig nem akarunk senkit csábítani... Két-három játékosra feltétlenül szükségünk van, mert kevés a meghatározó ember, ráadásul akad lyukas poszt is. Arról nem beszélve, az esetleges sérülések komoly létszámproblémát okozhatnak. Csapos János marad az edző, de a múlttal ellentétben, ősztől szigorú elvárásoknak kell megfelelnie neki, és persze a csapatnak is. Mindenesetre pozitívan tekinthetünk a jövőbe: változatlanul számíthatunk a bajnoki gólkirály, Szabó Péterre, és megfelelő edzéslátogatottságot feltételezve egy éven belül további fiatalok érhetnek be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!