szon-sportoldal

2014.06.10. 14:39

Mentor is legyen a kapitányból

Nyírbátor - A Nyírbátorba látogató Bátorfi Zoltán szövetségi edzőként fontos szerepet szán a kontinensbajnokságon Majoros Bencének.

Nyírbátor - A Nyírbátorba látogató Bátorfi Zoltán szövetségi edzőként fontos szerepet szán a kontinensbajnokságon Majoros Bencének.Saját erőből története során először harcolta ki a bentmaradást a sportág legmagasabb osztályában a Nyírbátori ASE férficsapata. A bátoriak tavaly újoncként úgy kapaszkodtak meg az extraligában, hogy a Szécsény visszalépett, a mostani kiírásban azonban a hetedik helyen végezve, a kieső Gödöllőt és Budaörsöt egyaránt hét-hét ponttal megelőzve zárt a tízcsapatos mezőnyben. Volt tehát mit megünnepelni, és az évzárón gratulált a bátoriak teljesítményéhez Bátorfi Zoltán, az ifjúsági válogatott szövetségi edzője is.

Az már eldőlt, hogy Majoros Bence ott lesz a Bátorfi Zoltán által vezetett ifjúsági válogatottban a júliusi olaszországi Európa-bajnokságon. Milyen szerep hárulhat a bátori reménységre?

– Bence a keret legfiatalabb játékosa, Ecseki Nándor és Szudi Ádám mellett a csapatversenyek során ő lesz az úgynevezett hármas játékosunk – taglalta Bátorfi Zoltán. – Ez egy nagyon fontos szerepkör, hiszen egyetlen mérkőzést kell csak vívnia, de legtöbbször ebben a pozícióban dől el az egész találkozó sorsa. Mindig sorsdöntő helyzetben jön majd a mérkőzése, hiszen kettő nullás vezetés esetén neki kell feltennie a pontot az i-re, nulla kettőnél életben kell tartania a reményt, ha pedig két meccs után egy egy az állás, akkor a győzelem felé terelheti a csapatot. A lengyel nemzetközi bajnokságon már bizonyította Bence, hogy képes megoldani ezt a feladatot, hiszen egyetlen meccset veszített, a döntőben, amikor már kettő nullás hátrányban voltunk a fehéroroszokkal szemben. Csapatszinten jó esélyünk van a kiemelkedő szereplésre, és abban is bízhatunk, hogy Majoros Bencéről sokat fogunk majd hallani ezután is. Ehhez minden adottsága megvan, hiszen motivált, elszánt és jó játékossá akar válni.(A teljes cikk a Kelet-Magyarországban.)

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!