szon-sportoldal

2014.06.10. 14:23

Sóstón zárul a körverseny második évadja

Sóstó - A Szabolcs Tour úszóverseny nyolc állomása közül az utolsó a pénteki rendezésű nyíregyházi viadal lesz.

Sóstó - A Szabolcs Tour úszóverseny nyolc állomása közül az utolsó a pénteki rendezésű nyíregyházi viadal lesz.Hogy babonásak-e a 2. Szabolcs Tour megyei úszóbajnokság nyolcadik, utolsó fordulójának rendezői, arra rögvest megkapjuk a nemleges választ, ha közzétesszük a viadal kezdési időpontját, amely június 13., péntek, 13 óra. A korábbi nyírbátori, kisvárdai, nagykállói, mátészalkai, ibrányi, újfehértói és záhonyi helyszínek után ezúttal a sóstógyógyfürdői Parkfürdő ötven méteres medencéjében adnak majd egymásnak randevút az utánpótláskorú úszók.Vasváry Zoltán a rendező megyei úszószövetség részéről már pontos számokkal is szolgált: 12 megyebeli egyesület 300 sportolója indul, jelen állás szerint 1003 rajthoz állást regisztrálhatnak majd. A társrendező Nyírsuli szakágvezetője, Gyula Sándor elsősorban azt tartja örvendetesnek, hogy megyeszerte nagyon sok helyen, rengetegen úsznak, ebből minőségileg is illik majd profitálni. 

A körverseny második évadjának záróeseményén szokás szerint a B kategóriájú, vagyis az országos szövetség versenykártyájával nem rendelkező úszók jutnak főszerephez, de idővel ők lehetnek majd az A kategóriás legjobbak. Színfoltot és újdonságot jelent, hogy az ötven méteres futamok végeztével négy szenior versenyszámot is megrendeznek – a nemrégiben elhunyt korábbi úszó, dr. Varga István emléke előtt tisztelegve.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!