szon-sportoldal

2015.03.06. 17:37

Mattokkal érték el a sikereket a diákok

Nagyhalász - Egyéniben és csapatban is ott lesznek a nagyhalászi iskola diákjai az országos döntőben.

Nagyhalász - Egyéniben és csapatban is ott lesznek a nagyhalászi iskola diákjai az országos döntőben.

Történelmi eseménynek adott otthont február 14-én nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskola, ugyanis első alkalommal lehetett a házigazdája a megyei diákolimpia egyéni sakkdöntőjének az oktatási intézmény.

– A rendezvényen közel 130 gyermek vett részt amatőr, illetve értékszámos kategóriában. Az ötfordulós verseny svájci rendszerben történt, 2×25 perc volt a játékidő – tájékoztatta lapunkat Kormány László pedagógus.

Edzőtábor Velencén

– Az iskolánk legjobb sakkosai szeptembertől havi egy hetet töltenek Velencén sakkedzőtáborban, ahol nemzetközi nagymesterek foglalkoznak velük, így a várt siker nem maradhatott el.

– Az iskolai sakkéletben történelmet írva hat versenyzőnk képviselheti Nagyhalászt az országos diákolimpia sakkdöntőjében.

– A február 28-án megtartott megyei diákolimpia sakk csapatversenyen szintén jól szerepeltek a diákjaink, ugyanis két leányegyüttesünk is bejutott az országos döntőbe, de a fiú csapataink is igen jól szerepeltek, hiszen a felsős fiúk a második, az alsós fiúk a harmadik helyet szerezték meg – tette hozzá befejezésül Kormány László tanár úr.

Akikre büszke az iskola

Egyéni továbbjutók:

Szabó Maja, Bor Boglárka, Demeter Dorina, Nagy Bernadett Éva, Radvánszki Viktor, és Kormány Szabolcs

A csapatok tagjai:

Alsós lányok: Demeter Dorina, Bor Boglárka, Szabó Maja, Pinke Maja. Felsős lányok: Nagy Bernadett Éva, Nagy Fanni, Szabó Luca, Nagy Dorina. Alsós fiúk: Kormány Gábor, Kató Máté, Kormány Kristóf, Piszku Marcel, Gálik Bence. Felsős fiúk: Radvánszki Viktor, Kormány Szabolcs, Tóth Miklós Milán, Pinke Dominik, Pinke Martin. Felkészítő tanárok: dr. Gunyecz Zoltán, Kormány László, Hegedüs János Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!