szon-sportoldal

2015.08.11. 10:12

Félegyházán készül a franciaországi viadalra

Nyíregyháza - Laskai Írisz a mini újoncok Európa-bajnokságára hangolódik, a csapatot az apagyi ifjabb Oszlánszki László készíti fel.

Nyíregyháza - Laskai Írisz a mini újoncok Európa-bajnokságára hangolódik, a csapatot az apagyi ifjabb Oszlánszki László készíti fel.

Újabb megyebeli versenyző szerepelhet korosztályos kontinensviadalon, hiszen Laskai Írisz is tagja annak a magyar korcsoportos válogatottnak, amely részt vesz a mini újonc Európa-bajnokságnak tekinthető versenyen, az Euro Mini Champs-on. A NAC Nyíregyháza reménysége számára nem újszerű a szituáció, hiszen tavaly is ott lehetett a versenyen, amelyet hagyományosan, immár tizenegyedik alkalommal rendeznek meg a franciaországi Schiltigheimben.

Hogy minél jobban sikerüljön a felkészülés az augusztus 28. és 30. között esedékes viadalra, a válogatott a kiskunfélegyházi nemzetközi edzőtáborba vonult, és ott készül a múlt péntektől kezdve nyolc napon át. A több korcsoport számára rendezett összetartásnak Európa-szerte jó a híre, 15 országból érkeztek sportolók, ami nem is csoda, hiszen Karsai Ferenc, az utolsó európai egyéni világbajnok, az osztrák Werner Schlager egykori edzőjének neve fémjelzi. A nagykállói származású szakember komoly edzői stábbal dolgozik, és ebben ezúttal helyet kapott ifjabb Oszlánszki László is. Az apagyiak játékosa és edzője már bír nemzetközi tapasztattal, hiszen néhány évvel ezelőtt egy ösztöndíjprogramnak köszönhetően Norvégiában dolgozhatott, mint edző. Ezúttal nemes feladatot kapott, hiszen ezúttal ő készíti fel a lány újonc válogatottat. ​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!