szon-sportoldal

2015.11.19. 08:47

Mándok: Jó az irány - előre araszolnak

Mándok - A mándokiak immár idegenben is képesek domborítani, mindezt a tabellán elfoglalt helyezés is alátámasztja.

Mándok - A mándokiak immár idegenben is képesek domborítani, mindezt a tabellán elfoglalt helyezés is alátámasztja.

A mándokiak nem arról voltak eddig híresek, hogy vendégként agyba-főbe verték a mezőnyt. A megyei első osztályú futballcsapat jobbára hazai pályán villantott, amit meglehetősen sikeresen művelt. Az őszi idényben némiképp változott az ábra: legutóbb Baktalórántházán nyert az ötödik pozícióba felnyomuló Borza-legénység, amely egészen „pofásra” kerekítette ebbéli mutatóját.

...és még nincs vége. Az idei zárókörre is nemes feladat jutott a fiúknak, akik a tabella tetején masírozó Ibránynak próbálnak befűteni.

– Két döntetlen mellett háromszor nyertünk idegenben, ami azt gondolom, közepes teljesítmény – elmélkedett Borza László, a Mándok edzője. – Igazából egy fájó vereséget szenvedtünk Tiszakanyáron, holott a jelenlegi csapatnak sehol nem szabad 5–1-re kikapni, illetve bosszant, hogy Gyulaházán nem tudtunk nyerni. A többi eredménnyel elégedett vagyok. Az már most látszik, hogy amennyiben előre szeretnénk lépni, a védekezésen szükséges javítanunk, ennek érdekében a télen erősíteni kell. Meggyőződésem, az első hatban a helyünk, ha létszámban megvagyunk, akkor el is érhetjük célunkat. Egyet viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni: olyan sűrű az élboly, hogy egy rosszabb periódust kifogva, akár a tizedik helyre is vissza lehet csúszni, persze az ellenkezője is igaz, jó sorozat esetén jelentősen feljebb ugorhat bárki. Nekünk a vége is kemény lesz, az Ibrány elleni utolsó őszi mérkőzésen szeretnénk megőrizni a hazai veretlenségünket, ez természetesen nem lesz egyszerű feladat.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!