szon-sportoldal

2016.01.11. 14:51

Nyíregyházi TK - Ráadásként meccs a világbajnokkal

Nyíregyháza - Mogyorósi Péter az első nyíregyházi tekéző, aki bejutott a 16 közi a rangos szegedi versenyen.

Nyíregyháza - Mogyorósi Péter az első nyíregyházi tekéző, aki bejutott a 16 közi a rangos szegedi versenyen.

Mogyorósi Péter bejutott a legjobb 16 közé a szegedi BB Mentor-kupán, Magyarország legrangosabb egyéni teke-viadalán, amelyen világranglista-pontokat is lehet szerezni. A hatalmas mezőny alapversenyében 624 fás teljesítményt ért el a Nyíregyházi TK játékosa, aki ezzel éppen a tizenhatodik lett, így másnap játszhatott az egyenes kieséses főtáblán.

Tizenhatodikként épphogy felfért oda, és így az előző nap első helyen végzett Zavarkó Vilmossal, a vajdasági származású, szerb színekben többszörös világbajnokkal, korábbi világcsúcstartóval (728 fa), a világranglista jelenlegi éllovasával találkozott. A Szlovákiában légióskodó klasszissal szemben, harminc-harminc dobásból álló, két nyert szettig tartó mérkőzésen ütközött meg Mogyorósi, és Zavarkó 2–0-val (180–167, 187–139) jutott tovább. Mogyorósi Péter így is egyfajta sporttörténelmet írt, hiszen ő volt az első nyíregyházi versenyző a BB Mentor-kupa történetében (ez volt a 14. ilyen viadal), aki bejutott az egyenes kieséses folytatásba. A végső elsőséget – immár negyedszer – a szegedi Kiss Norbert szerezte meg, a másik nyíregyházi induló, Kastura Zsolt 509 fával a 151. helyen zárta az alapversenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!