szon-sportoldal

2016.01.10. 10:52

Új csatár Kisvárdán - több mint 100 NB I-es mérkőzéssel a háta mögött!

Kisvárda - Jól csengő nevű támadókkal eddig sem állt rosszul a Kisvárda Master Good NB II-es futballcsapata, ám mivel a gólok nem olyan számban érkeztek az elöl játszóktól, ahogy azt remélni lehetett, az új esztendő első fogása is csatár lett.

Kisvárda - Jól csengő nevű támadókkal eddig sem állt rosszul a Kisvárda Master Good NB II-es futballcsapata, ám mivel a gólok nem olyan számban érkeztek az elöl játszóktól, ahogy azt remélni lehetett, az új esztendő első fogása is csatár lett.

Délczeg Gergely is illik a sorb​a olyan téren, hogy élvonalbeli múlttal rendelkező, a télen több klub által keresett csatár, aki valamiért mégis a szabolcsi újonc ajánlatát fogadta el.

– Szimpatikus volt az a jövőkép, amit a vezetők felvázoltak, benne a stadionfejlesztéssel – mutatott a majdani aréna helyére az első tréning közben szóra bírt Délczeg Gergely. – Az új játékostársak közül is többeket ismerek, a szakmai stáb sem ismeretlen, ezek mind-mind amellett szóltak, hogy elfogadjam a kisvárdaiak ajánlatát. Természetesen a több játéklehetőség reményében váltottam lefelé egy osztályt, bízom benne, hogy fejlődni tudok majd az itt eltöltött idő során és szeretném az önbizalmamat is visszaszerezni, hiszen az elmúlt fél évem nem úgy sikerült, ahogy reméltem. Ehhez is kellenek majd a gólok.

A Zalaegerszeg, a Siófok, a Paks és legutóbb a Budapest Honvéd korábbi futballistája eddigi 103 NB I-es meccsen 21 gólt szerzett. Két és fél esztendőre írt alá, aligha abban a reményben, hogy azt végig az NB II-ben tölti ki.

Kihívás lesz itt játszani

– Szóba került az is, hogy a következő bajnoki évben már a feljutás lenne a cél Kisvárdán, gondolom, a stadionfejlesztés is emiatt került szóba – így a 28 esztendős, 190 centis futballista. – A csapat jó, néhány további erősítéssel alkalmas lehet a komolyabb célok elérésére. Ugyanakkor ez a mostani NB II sem olyan már, mint korábban, úgyhogy kihívást jelent majd ebben a bajnokságban szerepelni.

Az első tréningen az egymás közötti, kis területes játék első gólját mindenesetre Délczeg Gergely szerezte. Jelenthet ez jót a továbbiakra nézve?

– Semmi különöset, az edzés az teljesen más, de nyilván azon leszek, hogy a meccseken is betaláljak. Még a költözésem körül akad némi hercehurca, ha az megoldódik, akkor tényleg kizárólag a futballra tudok majd koncentrálni – így Délczeg Gergely.

Közben kiderült, Bagi István a kisvárdaiak következő új játékosa, a középpályás Békéscsabáról érkezve hétfőn kapcsolódik be az edzésmunkába. Eldőlt, hogy Izing Martin két és fél évig a várdaiak játékosa marad, az őszre Kazincbarcikára kölcsönadott Nagy Róbert pedig továbbra is az anyaegyesületénél gyakorol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!