szon-sportoldal

2016.04.12. 10:28

Ökölvívó olimpiai selejtező - Bernáth István a nyolc között

Budapest, Samsun - Bernáth István negyeddöntőbe jutott hétfő este az amatőr ökölvívók idei első olimpiai kvótaszerző versenyén, a törökországi Samsunban.

Budapest, Samsun - Bernáth István negyeddöntőbe jutott hétfő este az amatőr ökölvívók idei első olimpiai kvótaszerző versenyén, a törökországi Samsunban.

A nemzetközi szövetség (AIBA) honlapja szerint a +91 kilós súlycsoportban Bernáth az első két harmadot egyaránt egyhangú pontozással nyerte a szlovén Tim Jevscek ellen, a harmadik felvonásban pedig technikai K.O.-val zárta le a mérkőzést. A magyar versenyző ellenfele a bolgár Petar Belberov lesz a szerdai negyeddöntőben.

Az 52 kilós Csóka Nándor Muhammad Alival mérkőzött hétfő este, és a brit öklöző egyhangú pontozással nyerte az összecsapást.

A keddi nyolcaddöntőben öt férfi versenyző képviseli a magyarokat. Az 56 kilogrammosok között Tar Sándor az ukrán Mikola Bucenkóval mérkőzik, a 60 kilósok versenyében Varga Miklós ellenfele a brit Joseph Cordina lesz. A 69 kilogrammos Bacskai Balázs az olasz Vincenzo Mangiacapréval csap össze, a 75 kilós Harcsa Zoltán az örmény Arman Hovhikjan ellen száll ringbe, míg a 91 kilogrammos Sávoly Gergő a szlovák Erik Tlkanec legyőzésével juthat a legjobb nyolc közé.

Samsunban a tíz férfikategóriában három-három riói hely talál gazdára: a súlycsoportok harmadik kvótájáról az elődöntők veszteseinek hétvégi - a döntőkkel együtt sorra kerülő - meccsei döntenek. A nőknél csak a döntősök szereznek olimpiai indulási jogot.

A magyar öklözőknek még nincs riói kvótájuk.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!