szon-sportoldal

2016.05.30. 18:02

Ranieri szerint az Eb lendületbe hozza a magyar labdarúgást

Nyíregyháza, Monte-Carlo - A bajnok Leicester talján mestere Monte-Carlóban nyilatkozott a Kelet-Magyarországnak.

Nyíregyháza, Monte-Carlo - A bajnok Leicester talján mestere Monte-Carlóban nyilatkozott a Kelet-Magyarországnak.

Nagyot lendíthet a magyar labdarúgás szekerén az Európa-bajnoki részvétel – véli Claudio Ranieri, a Leicester City FC vezetőedzője, akit a Kelet-Magyarország a Forma-1-es Monacói Nagydíj helyszínén, Monte-Carlóban kapott diktafonvégre.

Előbb vagy utóbb

Ranieri jelenleg a focivilág legünnepeltebb sztárja: bár egy évvel ezelőtt még a lesajnált, levitézlettnek minősített mesterek közé tartozott, az idén csodát művelt, és a teljesen esélytelennek tartott Leicesterrel megnyerte a legnívósabb európai bajnokságot, az angol Premier League-t.

Amit mond, arra mindenképpen oda kell figyelni, éppen ezért nekiszegeztük a kérdést: mit vár a tornára 44 év után visszatérő magyar válogatottól?

– Most csak annyit mondanék, hogy előbb vagy utóbb Magyarország visszatér a jobb csapatok közé. Az Európa-bajnoki részvétel biztosan nagy segítség lesz ebben, mert fantasztikus lesz az ország futballja számára – válaszolta a 64 éves olasz szakember, aki korábban a legnagyobb klubok kispadját is megjárta trénerként.

Amikor arról faggattuk, hogy ismeri-e a magyar válogatott játékosait, esetleg szemmel tart-e valakit közülük, az ősz mester poénnal válaszolt

– Nem, nem, nem… Inkább semmit nem mondok erről, mert ha mondanék valamit, holnap valószínűleg már azzal lennének tele az újságok. A Leicester most csak a Leicesterrel foglalkozik, ennyi.

Jó meccseket akar látni

Ranieri azok közé tartozik, akik – bölcsen – előzetesen nem próbálják megjósolni, hogy melyik válogatott viheti majd haza az Európa-bajnokságok hírhedt Henri Delaunay-trófeáját.

– Őszintén szólva nem mernék tippelni arra, hogy ki nyeri az Euro 2016-ot, ugyanis szerintem nagyon sok jó csapat van. Inkább azért szorítok, hogy jó meccseket láthassunk, mert az a legfontosabb – fogalmazott a szigetországi bajnokcsapat vezére. Mészáros Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!