szon-sportoldal

2016.07.25. 14:42

Kisvárda Master Good - „Meg kell küzdenem a helyemért”

Kisvárda - Vermes Krisztián szerint sem lett volna baj, ha a hétvégén bajnokit játszik a Kisvárda NB II-es futballcsapata, de azért még van mint dolgozni.

Kisvárda - Vermes Krisztián szerint sem lett volna baj, ha a hétvégén bajnokit játszik a Kisvárda NB II-es futballcsapata, de azért még van mint dolgozni.

Az előző bajnokság utolsó fordulójában még a vendég Szolnoki MÁV FC játékosaként érkezett Kisvárdára Vermes Krisztián. A felkészülés első edzésére pedig már a szabolcsi NB II-es klub szerződtetett játékosaként, hiszen a korábbi újpesti, Sparta Rotterdam- és kaposvári védő a második új szerzeménye volt a Kisvárda Master Goodnak. Szemtanúi voltunk egy beszélgetésnek az ominózus Szolnok elleni meccset követően a játékos, Révész Attila szakmai igazgató és a kisvárdai klubot segítő korábbi újpesti tulajdonos, Tolnai Sándor között. Akkor kezdődött volna minden?

– Igen, akkor beszélgettünk először erről a lehetőségről, amelyre néhány nap múlva visszatértünk, aztán nemsokára meg is egyeztünk – mesélte a Kisvárdára kerülésének történetét Vermes Krisztián. – Nem teljesen ismeretlen helyre kerültem, hiszen ismét együtt játszhatok korábbi újpesti csapattársammal, Rajczi Péterrel, Szolnokról pedig Lengyel Bélával együtt érkeztem, akivel egészen jól elvoltunk ott is. De amúgy sem volt gond a beilleszkedéssel, mert remek közösségbe kerültem.

A múlt pénteki szurkolói ankéton elvileg a végleges kisvárdai keretet mutatták be, ehhez képest a hétvégén tovább bővült a létszám: érkezett a Puskás Akadémiánál közös megegyezéssel szerződést bontó korábbi nyíregyjázi védő, Fodor Ferenc, aki ráadásul éppúgy belső védő, mint Vermes Krisztián (meg mint Izing Martin, Papucsek Barna és Kardos Norbert). Riválissal vagy társsal bővült a keret?

– Annak csak örülhetünk, ha újabb minőségi futballista került a csapathoz, azt pedig már megszoktam, hogy meg kell küzdenem a helyemért – mondta a hatszoros válogatott futballista, aki mindig csodálkozik, ha az öt évvel ezelőtti súlyos sérüléséről kérdezik, hiszen annak már nyoma sincs, ezt az elmúlt két és fél esztendőben bizonyította is. – Újpesten, csapatkapitányként sem volt bérelt helyem, Kisvárdán is bőven akad posztrivális, és ebből a csapat profitálhat. Amúgy pedig nagyon hosszú lesz ez a bajnokság, sűrű menetrenddel, olykor ránk fér majd a rotáció, tehát nem baj, ha kellően bő a keret. És mivel sok az új játékos, lesz min dolgoznunk a bajnokság közben is.

Úgy is, hogy a Szatmárnémeti elleni szombati főpróbán (9–0) szinte tökéletesen futballozott a csapat? Maga Révész Attila is azt mondta, nem tudja, mit is kellene gyakorolni a rajtig, annyira jól működött minden.

– Így utólag nem bántuk volna, ha most kezdődik a bajnokság, mert valóban jól és eredményesen futballoztunk – mosolygott Vermes Krisztián. – Amikor három hete Szatmárnémetiben döntetlent játszottunk a szombati ellenféllel, akkor mi tompák voltunk, meglehet, mostanában az ellenfél kapott nagyobb terhelést, és amúgy is edzőmeccs volt, így sok mindent azért nem szabad levonni következtetésként. De ha így játszunk, nagy bajunk nem lehet a bajnoki meccseken sem.

Hogy mindezt bebizonyítsák, arra már nem is kell olyan sokat várni, hiszen vasárnap a Budaörs ideiglenes csákvári otthonában televíziós meccsen debütál a Kisvárda.

Még egy Fodor Várdán

Amint a főanyagunkban is utaltunk rá, a Nyíregyháza Spartacusban 2014-2015-ben szereplő, az előző évet a Puskás Akadémiánál töltő Fodor Ferenc is a Kisvárda Master Good játékosa lett. A 25 esztendős, jogi egyetemet végzett, Pécs és Kozármisleny mellett az angol Oldham Athletic és Nortwich Victoria csapatait is megjáró belső védő egy plusz egy évre szerződött Kisvárdára, a helyi kötődésű András mellett ő a csapat második Fodorja. A legfrissebb szerzemény hétfőn be is kapcsolódott az edzésmunkába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!