szon-sportoldal

2016.08.24. 08:59

Magyar Kupa - Már csak két lépés hiányzik

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A tét fokozódik, már csak tizenkét együttes juthat az országos főtáblára.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A tét fokozódik, már csak tizenkét együttes juthat az országos főtáblára.

Megy ez, mint a karikacsapás. A labdarúgó Magyar Kupa megyei selejtezőjének immár 3. fordulója következik – szerdán. Az erőltetett menet indoka, hogy az MLSZ újításaként a küzdelemsorozatot egy szezonon belül rendezik és hamarosan az országos főtábla mérkőzéseit rendezik. Oda, ahová három szabolcsi együttes kvalifikálhatja magát, vagyis a még „állva maradt” csapatoknak (szám szerint tizenkettőnek...) két meccset kell megnyerniük ennek érdekében.

Ahogy arról hírt adtunk, az előző körben játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt elvérzett a Nagyhalász, Tuzsér páros, holott a pályán mindkét legénység kiharcolta a továbbjutást. Az adminisztratív hiba, a figyelmetlenség miatt mindkettő kiszállni kényszerült, aminek következményeként a vétlen Nyírgyulaj, illetve a harmadosztályú klubok közül egyedüliként a Pátyod újabb esélyt kapott a folytatásra.

A szabály változatlan: a továbblépés egy találkozón dől el, amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától – nincs hosszabbítás, azonmód tizenegyespárbaj következik. KM

Magyar Kupa

Megyei selejtező, 3. forduló, szerda (17)

Fehérgyarmat–Nyírgyulaj, Fényeslitke–Nyírkarász, Ibrány–Tiszavasvári, Tarpa–Baktalórántház, Pátyod–Balkány, Rakamaz–Mátészalkai MTK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!