szon-sportoldal

2016.09.14. 10:21

Most a diszkoszvetés lesz fókuszban

Nyíregyháza - A Nyírség Kupa dobóversenyre népes mezőnyt és szokás szerint olimpiai érmest is várnak.

Nyíregyháza - A Nyírség Kupa dobóversenyre népes mezőnyt és szokás szerint olimpiai érmest is várnak.

A csapatbajnokságról szóló beszámolónkban azt merészeltük írni, hogy ezzel vége a szabadtéri atlétikai idénynek. Egy fenét van vége! Szombaton ugyanis nemzetközi versenyt rendeznek az NYVSC Tiszavasvári úti bázisán, a dobóatléták műhelyében. Az ilyenkor szokásos Nyírség Kupa immár hetedik alkalommal kerül terítékre.

A magyar atlétikának a legjobb eredményeket szállító szakág legjobbjai rendre tiszteletüket teszik Nyíregyházán, így versenyzett már Nyírség Kupán a két legutóbbi atlétikai olimpiai érmesünk, Pars Krisztián és Márton Anita is. Ezúttal is volt esély mindkét klasszis érkezésére, ám a kalapácsvető aláveti magát az elodázhatatlan műtétnek, Rio bronzérmes súlylökője pedig éppen aznap kezdi meg nyaralását. Olimpiai érmesből így sem lesz hiány, hiszen érkezik Athén másodikja, a mostani ötkarikás játékokon hetedik helyezett, Kővágó Zoltán. Az ő indulása által a férfi diszkoszvetés lesz a fő versenyszám, gyakorlatilag a teljes honi élmezőnnyel, amelynek tagja a Nyíregyházi Sportcentrum junior Európa-bajnoka és U23-as Európa-bajnoki bronzérmese, Szikszai Róbert, valamint Káplár János is.

A többi dobó szakágban, tehát súlylökésben, kalapácsvetésben és gerelyhajításban is rendeznek versenyeket, a gyermektől a veteránig valamennyi korcsoportban. Egy nagy hiányzója lesz a viadalnak, a tavaly 93 éves korában még versenyző Tatos István a napokban hunyt el.

Itt lesznek a legnagyobb honi dobóműhelyekből, tehát Szombathelyről és Veszprémből is, de jönnek Szentesről, Miskolcról és a fővárosból, valamint jelezte részvételi szándékát a román korosztályos válogatott is. A versenyek 10.30-kor a gerelyhajítással kezdődnek és a 15 órakor induló férfi diszkoszvetéssel zárulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!