szon-sportoldal

2016.09.29. 14:55

Tajti Mátyásék BL-meccsén fújt

Nyíregyháza - Karakó Ferenc Vilnius, Belfast és Lurgan után Nyitrán zárta a portyáját.

Nyíregyháza - Karakó Ferenc Vilnius, Belfast és Lurgan után Nyitrán zárta a portyáját.

Bebarangolta fél Európát Karakó Ferenc, a nyíregyházi FIFA-játékvezető. Litvániában kezdte a külföldi meccseinek sorát, majd Észak-Írországban dirigált, szerdán pedig Szlovákiában fújta a sípot.

Vilniusban a Litvánia-Andorra U 21-es Európa-bajnoki selejtezőt vezette, ahol a hazaiak 1-0-ra győztek. Belfastban és Lurgan városában az U 17-es Eb 9. csoportjában a spanyol, a szlovák, a san marinói és a házigazda válogatott mérkőzött. Kétszer volt játékvezető (Spanyolország-Észak-Írország 4-0, Spanyolország-San Marino 3-0), egyszer pedig tartalék. Érdekesség, hogy újra vezethetett a Solitude stadionbant, ahol a Cliftonville-Dudelange Európa Liga-selejtezőn bizonyíthatott. Ahogy hazatért, már indulhatott is Nyitrára, ahol az Ifjúsági Bajnokok Ligájának megfelelő UEFA Youth League egyik meccse várt rá. A vendég az a Malaga volt, melynek sorait a korábban a Barcelona korosztályos együttesében játszó Tajti Mátyás erősítette. A spanyolok 4-3-ra győztek.

Az ibrányi illetőségű dr. Kulcsár Judittal jóformán váltották egymást Észak-Írországban, aki Gaál Gyöngyi egyik asszisztense volt a női Eb-selejtezőn, ahol az olaszok nyertek 3-0-ra. Utána pedig tartalék-játékvezetőként vett részt a magyar-német kvalifikációs meccsen (0-1), ahol a lelátón foglalt helyet a német válogatott bökönyi rokonokkal bíró világklasszisa, Marozsán Dzsennifer is.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!